Societat

Suspenen de feina una infermera britànica per haver-se ofert a resar per una pacient

Una infermera britànica, de religió baptista, ha estat suspesa temporalment de feina per oferir-se a resar per una pacient anciana, informa avui el diari Daily Mail. Carline Petrie, cristiana devota de 45 anys, ha estat acusada de violar el codi de conducta sobre igualtat i diversitat encara que la pacient en qüestió no va arribar a queixar-se del seu comportament.

La infermera va fer la seva oferta a May Phippen, una vídua de 79 anys, després de visitar-la el passat desembre, i l'anciana simplement va esmentar l'oferta que li havia fet Petrie a una altra infermera l'endemà.

Arran de l'acusació de què ha estat objecte, Petrie va dir que en cap cas havia intentat imposar les seves creences a ningú, sinó que s'havia limitat a oferir-li ajuda espiritual. "No entenc que oferir-me a resar per algú pugui ser pertorbador. Crec que és positiu i que transmet esperança", argumenta la infermera.

L'anciana ha explicat al Daily Mail que l'oferta de Petrie no la va preocupar, però que li va semblar estranya venint d'una infermera, i també ha afegit que va rebutjar la proposta després de donar les gràcies a la infermera. "Era la primera vegada que la veia.(..) No m'agradaria que l'acomiadessin per una cosa així. Jo mateixa tinc creences cristianes i segurament ho va fer amb la millor intenció", ha dit l'anciana.

Tanmateix, la pacient ha afegit que la proposta "podria pertorbar pacients d'altres religions, que fins i tot podrien espantar-se de pensar que si algú s'oferia a resar per ells és perquè es pensa que estan molt malament".

Per la seva banda, la infermera admet haver estat amonestada ja al novembre per haver ofert una estampeta religiosa a un pacient. El marit de la infermera, tècnic de telecomunicacions, ha qualificat de "ridícul" que s'hagi arribat a aquest extrem i ha expressat la seva esperança que "s'imposi el sentit comú".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.