Societat

Els nens d'entre 7 i 8 anys podran anar de franc al dentista el 2008

Els nens d'entre set i vuit anys podran anar de franc al dentista a partir del pròxim any. El tractament el finançarà a parts iguals el Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes, segons ha informat avui Bernat Soria. Així, Sanitat assumirà el 50% de la despesa unitària prevista per a cada nen -45 € per a 2008-.
El Consell Interterritorial de Salut ha donat el vistiplau a aquest Pla de Salut Bucodental i ha aprovat, a més, "per unanimitat" la inclusió de la vacuna del virus del papil·loma humà en el calendari de vacunes per a prevenir el càncer d'úter.

Soria ha ratificat que el seu projecte per a finançar el dentista dels nens de 7 a 15 anys no és "electoralista" i, malgrat les crítiques dels consellers el PP sobre la manera en què es finançarà, ha adduït que la iniciativa ha estat "valorada positivament" per totes les comunitats.

Caràcter progressiu
La posada en marxa del pla tindrà caràcter progressiu, de manera que el pròxim any podran accedir a aquests serveis un milió de pacients de 7 i 8 anys, cada exercici se sumaran fins a dos grups més i en 2012 s'espera arribar a uns quatre milions de nens de 7 a 15 anys.

Després d'al·legar que "l'experiència" de les zones que ja tenen aquestes prestacions és que "el cent per cent" dels petits no les utilitza, Soria ha expressat que, si canviés aquesta situació i les partides fossin insuficients, Sanitat "farà front" a les despeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.