Societat

L'empresari multat per retolar només en castellà amenaça d'anar al TC

Manuel Nevot, que té un negoci de finques, va ser multat amb 400 euros i avui recorria la sanció

L'empresari Manuel Nevot, multat per la Generalitat per retolar el seu negoci de finques només en castellà, ha advertit avui que anirà al Tribunal Constitucional (TC), i fins i tot al d'Estrasburg, si no aconsegueix anul·lar per la via del contenciós administratiu la llei catalana de política lingüística.

La vista del recurs contra la sanció imposada per la Generalitat, que s'ha celebrat al jutjat número nou d'aquesta jurisdicció enmig d'una gran expectació mediàtica, ha quedat avui pendent de sentència, la qual es coneixerà d'aquí a dos mesos.

L'administració catalana va multar Nevot amb 400 euros el 2006, per no tenir el rètol del seu negoci, situat a Vilanova i la Geltrú (Garraf), també en català i per no disposar de fulls de reclamació en aquest idioma.

L'empresari va adquirir notorietat pública quan el candidat del PP en les últimes eleccions generals, Mariano Rajoy, va citar el seu cas durant un debat televisat amb el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero.

Nevot s'ha mostrat optimista després del judici, i ha recalcat que el seu negoci està retolat com a "Finques Nevot" des del 1990, un argument que ha esgrimit davant del jutge, encara que ha reconegut que la frase "compravenda de finques i locals" està escrita únicament en castellà.

Elevar un recurs
L'advocat de Nevot ha assegurat que com la quantia de la sanció és poc elevada, el veredicte no pot ser recorregut per la via ordinària. Així doncs, si la jutge de Barcelona no presenta una qüestió d'inconstitucionalitat a la llei de política lingüística, ell mateix elevarà un recurs d'empara directament davant el TC, i ha advertit que en última instància també està decidit a anar al Tribunal d'Estrasburg "perquè es faci valer la llibertat d'expressió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.