Societat

Foment comença a noliejar avions per als 3.000 primers afectats d’Air Comet

Els dos primers aparells van sortir amb destinació Buenos Aires i Lima

El ministeri de Foment va organitzar ahir la sortida dels primers quatre vols per traslladar els afectats pel tancament d’Air Comet. El primer dels vols confirmats, amb 500 passatgers a bord, va sortir ahir a les 20 hores de Madrid amb destinació Buenos Aires (Argentina) i el segon, amb 350 passatgers, va enlairar-se amb destinació Lima (Perú) a les 23.55 h.

El tercer vol estava previst que sortís avui a les 18 hores des de Bogotà (Colòmbia) cap a Madrid, i que fes el viatge de tornada el dia de Nadal a les 10 del matí. Pel que fa al quart vol, la sortida va fixar-se per al mateix 25 a les 10 hores, des de Madrid i amb destí Quito (Equador).

Els quatre avions tenen una capacitat per a 2.700 passatgers, sumant el trajecte d’anada i el de tornada de cada aeronau. Foment va informar igualment que s’han acoplat en vols ja establerts 134 passatgers més procedents de l’Havana, Equador i Buenos Aires, i 23 amb destinació a la capital argentina i Bogotà. En total, segons els càlculs d’aquest departament, són uns 7.000 els passatgers afectats que es troben en trànsit fins al 26 de desembre.

El ministeri estima que el dispositiu de trasllat d’aquests 7.000 passatgers tindrà un cost de 6,3 milions d’euros, que avançarà l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

Segons va explicar la secretària d’Estat de Transport, Concepción Gutiérrez, el govern exigirà posteriorment el reintegrament d’aquesta quantitat a l’aerolínia copropietat del president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán.
Ahir van continuar les protestes de passatgers afectats a la terminal de Barajas, mitja dotzena dels quals, de nacionalitat equatoriana i colombiana, van penjar una pancarta davant dels mostradors de l’aerolínia anunciant una vaga de fam.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.