Societat

Ja hi ha 6 candidats a acollir el magatzem nuclear

El municipi valencià de Zarra (Vall de Cofrents) i el val·lisoletà Melgar de Arriba aproven presentar candidatura per acceptar el magatzem de residus nuclears

El municipi valencià de Zarra (Vall de Cofrents) es postularà avui per acollir el magatzem temporal centralitzat, després que ahir a la nit el seu alcalde, Juan José Rubio, ho va plantejar per sorpresa en un ple ordinari, segons han informat fonts del consistori local.

El ple ordinari, que es va fer ahir a la nit, i mitjançant moció d'urgència, a proposta de l'alcalde independent, va aprovar la candidatura de Zarra, amb quatre vots a favor, del partit que governa (Agrupació d'Electors per Zarra, AEZ), un en contra i una abstenció, tots dos del PP.

Zarra és un municipi de 534 habitants, que acull una central nuclear des de fa 25 anys i viu fonamentalment de la construcció i de l'olivera.

Un altre candidat de Valladolid
Per altra banda, l'Ajuntament val·lisoletà de Melgar de Arriba ha aprovat, per unanimitat, la seva candidatura a acollir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears.

La decisió ha estat presa en un ple urgent, celebrat a les 08.40 hores, al qual no han acudit dos regidors, un de Candidatura Independent i un altre del PP.

Dels regidors assistents, tres pertanyen a Candidatura Independent, que té l'alcaldia, i dos al PP.

L'acord recull donar suport a la candidatura del municipi veí de Santervás de Campos, a set quilòmetres, que s'aprova avui en el ple municipal, si el ministeri d'Indústria no accepta la seva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.