Societat

Endesa espera retornar el corrent al 70% dels afectats aquest dimarts

Boada assegura que REE ja ha reparat un circuit i que el subministrament arribarà als abonats "quan Fecsa-Endesa solucioni els seus problemes"

Red Eléctrica de España ja ha reparat un dels seus circuits malmesos a causa de la nevada i Fecsa Endesa ja treballa ara per traslladar el corrent a les línies de mitjana i baixa tensió perquè arribi a casa dels abonats. Ho ha anunciat el secretari general d'Interior, Joan Boada, en la seva última compareixença de premsa, a tres quarts de sis de la tarda d'aquest dimarts.

"Quan Fecsa-Endesa solucioni els seus problemes, els abonats ja rebran electricitat a casa seva, perquè la part de les línies de transport d'alta tensió està solucionada en un dels circuits, i s'està treballant en l'altre", ha concretat. Seguint aquestes dades, i segons el compromís d'Endesa expressat al govern –durant una visita personal del president de la Generalitat, José Montilla, a la seu de l'emrpesa a Barcelona–, el 70% dels afectats pel tall de subministrament causat per la nevada tornaran a tenir llum aquest dimarts a la nit, com a molt tard.

33 torres, 14 línies
Segons les dades recollides per Boada, a mitja tarda encara hi havia 200.000 cases afectades, ja que ningú havia recuperat el subministrament des que ahir va caure. En total, van caure 33 torres elètriques d'Endesa, van quedar fora de servei 14 línies i 7 o 8 subestacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.