Societat

Europa se salta el seu boicot i finança la Junta Militar Birmana en una subhasta de pedres precioses

Segons els mitjans locals, la subhasta va aconseguir recaptar uns 230 milions de dòlars durant els 13 dies que va durar

La Junta Militar de Birmània ha venut més de 3.000 lots de gemmes i jade amb la participació de més de 2.000 comerciants estrangers, tot i el boicot internacional contra la licitació. La subhasta de pedres precioses és una de les principals fonts de finançament que té la Junta, acusada per la comunitat internacional de violació dels drets humans. Segons informen els mitjans locals, la subhasta va aconseguir recaptar uns 230 milions de dòlars durant els 13 dies que va durar a Rangún. En la licitació hi van prendre part compradors d'Itàlia, Regne Unit, Estats Units, Austràlia, Japó, Índia, Singapur, Canadà, Tailàndia i Xina.

Després del contundent aixafament de les multitudinàries manifestacions en favor de la democràcia d'aquest setembre en diverses ciutats birmanes, la UE va imposar noves sancions a Birmània per tal de bloquejar la importació de pedres precioses i semi precioses. EUA també estudia aprovar una legislació que en prohibeixi la seva exportació.

Aquesta és la primera subhasta que té lloc a Rangún després de les revoltes de setembre, en què van morir una desena de persones i milers de detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.