Societat

Montilla i Mas segellaran avui el pacte sobre la LEC

El president i el líder de CiU es reuniran al Palau de la Generalitat abans de l’aprovació de la llei d’educació

El president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, segellaran aquest matí el pacte entre socialistes i nacionalistes sobre la primera llei d’educació catalana, en una trobada al Palau de la Generalitat a primera hora del matí. La reunió se celebrarà poc abans que el ple del Parlament aprovi avui la normativa, que ha de posar en marxa el nou model educatiu del país i alhora blindarà l’ensenyament en català, desactivant el decret de la tercera hora de castellà.

Tant fonts de la Generalitat com de CiU coincideixen que la voluntat conjunta és remarcar que aquesta serà una llei per sobre de les alternances polítiques, que cada govern podrà aplicar amb l’accent que més li interessi.

Al·legacions a milers
Montilla va comunicar dilluns al vespre a CiU la seva disposició a celebrar l’entrevista, després que Artur Mas ja va anunciar-ne la possibilitat el 28 d’abril passat durant una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona.
Montilla va ordenar al conseller d’Educació, Ernest Maragall, que negociés el projecte de llei amb CiU, després que el text inicial del govern va rebre 225.000 al·legacions procedents sobretot de l’escola concertada.

El projecte aprovat pel consell de govern ja no va comptar amb el suport d’ICV, i els ecosocialistes encara se’n van allunyar més arran de l’entesa entre Maragall i la diputada de CiU i exconsellera Irene Rigau. Tirarà doncs endavant amb el suport de CiU, el PSC i ERC, partit que també hi ha fet aportacions.

A ningú se li escapa que la trobada entre Montilla i Mas se celebrarà en plena negociació del finançament, però les dues parts diuen que no està previst que s’abordi aquesta qüestió, perquè la LEC ja té prou importància per si sola. Segons reconeixen la majoria de partits, la d’educació serà la llei més important d’aquesta legislatura, ja que hauria de comportar un canvi en l’ensenyament català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.