Societat

Montilla i Mas es reuneixen una hora per escenificar el seu acord en educació

Segellen el pacte per la LEC poc abans del debat final al Parlament, en què ICV votarà contra alguns articles de la nova llei

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president de CiU, Artur Mas, s'han reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat durant prop d'una hora per exhibir l'acord a què han arribat, juntament amb ERC, per aprovar la llei d'educació de Catalunya (LEC).

Montilla ha rebut Mas a la galeria gòtica del palau de la Generalitat, escenari habitual de les fotografies més solemnes, i tots dos han posat en escena l'acord amb una encaixada de mans davant dels fotògrafs i les càmeres de televisió.

Es tracta de la primera reunió que mantenen el president i el cap de l'oposició a soles des del 21 d'octubre, quan van rubricar el Pacte Nacional per a la Investigació i la Innovació.

Tot i aquesta escenificació, la polèmica continua, perquè ICV-EUiA, soci del tripartit, el PP i Ciutadans votaran contra la LEC parcialment o en la seva totalitat.

La conversa entre Montilla i Mas, segons les fonts consultades, s'ha centrat a repassar el procés de discussió i aprovació de la llei d'educació, que tots dos es van obstinar que acabés abocant a un consens entre almenys el primer partit del govern, el PSC, i la principal força de l'oposició, CiU, per blindar la norma davant de qualsevol canvi de majories parlamentàries futures i evitar així que cada alternança en el govern de la Generalitat porti a una modificació de la llei.

Només al final de la xerrada els dos dirigents han tocat també la situació actual de crisi econòmica, si bé les fonts consultades asseguren que no han volgut aprofundir en el tema més candent de les últimes setmanes, el finançament, en què el PSC i CiU discrepen significativament, per no tapar l'èxit que consideren que suposa aprovar avui la LEC.

Una hora després, els mateixos actors s'han traslladat al Parlament, on havia de començar el debat. Allà, mig centenar de representants dels sindicats de l'ensenyament a Catalunya han rebut el conseller d'Educació, Ernest Maragall, amb crits de "dimissió".

Els mestres, que representaven sindicats com FETE-UGT, CCOO, USTEC-STEs, AJEC o la CGT, entre altres, protestaven contra la LEC.

Per donar suport al conseller, Montilla ha acompanyat Maragall al Parlament, fins al punt que han arribat tots dos amb el cotxe del president.

"No a la política educativa del departament d'Educació", deia una pancarta gegant que han exhibit els manifestants, que també en portaven d'altres de més petites amb lemes com aquest: "Montilla, torna el títol que vas aconseguir en el nocturn", en al·lusió a la polèmica per la continuïtat del batxillerat nocturn.

Una desena de mossos d'esquadra controlaven la protesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.