Societat

Arrenca el procés de preinscripció a les escoles i instituts catalans

Ensenyament

Avui s'obre el procés de preinscripció per optar a un plaça escolar el proper curs 2009-2010. Hi ha més d'un milió de places (1.009.020) en les etapes d'educació infantil, primària i secundària obligatòria. Aquesta quantitat suposa un oferta de 15.805 places més que les del curs anterior, que se'n van oferir 993.215.

Del total de places, 254.950 són d'educació infantil (de 3 a 6 anys), 462.350, d'educació primària (de 6 a 12), i 291.720, de secundària obligatòria (de 12 a 16), segons les dades facilitades pel departament d'Educació.

Entre les novetats del procés de preinscripció d'aquest any destaca l'enduriment de les mesures per evitar els casos de frau en l'elecció d'escola per part de les famílies. La normativa preveu ara l'expulsió de l'alumne que hagi aconseguit la plaça amb dades fraudulentes, que es farà en el curs següent tant si les trampes realitzades per les famílies es descobreixen durant el procés de preinscripció o després. Fins ara, l'alumne només perdia la plaça si el frau era descobert abans d'iniciar-se el curs escolar.

La preinscripció per a infantil, primària i ESO es farà entre el 23 de març i el 3 d'abril, mentre que la matrícula definitiva es formalitzarà del 8 al 12 de juny.

En els nivells de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics, la preinscripció es farà de l'11 al 22 de maig, i la matriculació de l'1 al 7 de juliol.

En els casos dels cicles formatius de grau superior, les sol·licituds hauran de presentar-se del 25 de maig al 5 de juny, i la matrícula es farà de l'1 al 7 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.