Societat

Un pas de vianants ocult sota una palmera, no apte per a cardíacs

La notícia del lector

Com si es tractés d'un videojoc. Els conductors que giren des de la Rambla cap a l'avinguda de les Drassanes no poden badar ni un segon.

Si en molts d'aquests jocs l'objectiu principal és evitar tota mena d'enemics que apareixen quan menys se'ls espera, en aquest cas el perill que han de salvar els conductors són les persones que els apareixen de sobte des de sota la palmera que presideix el pas de vianants.
La dinàmica, però, és la mateixa en tots dos casos. En el del pas de vianants, cal tota l'atenció per evitar atropellar alguna de les persones que, segons com, poden aparèixer del no res.

La deficient il·luminació de la zona fa que no en poques ocasions algun conductor poc previngut hagi tingut un bon ensurt. "Ara perquè ja sé el que m'hi trobaré, però els primers cops que circulava per aquí no estava preparat i em veia obligat a clavar el fre si m'apareixia un vianant quan no m'ho esperava", recorda Jordi Romero, que ha de travessar habitualment aquest pas de vianants de l'avinguda de les Drassanes, just davant del Museu Marítim.

El problema que denuncia aquest conductor és que el fanal que teòricament hauria d'il·luminar aquesta zona se situa per sobre de les branques d'una gran palmera. "No sé qui ha pres aquesta decisió, però no té ni cap ni peus, perquè la palmera fa de pantalla natural i el fanal no pot complir la seva funció fonamental: il·luminar", explica el Jordi, que està convençut que actuacions com aquesta contribueixen a "incrementar el risc d'accidents als carrers de Barcelona". Ell denuncia, a més, que aquesta no és l'única part del barri que queda mal il·luminada quan es fa fosc, sinó que tot el baluard de les Drassanes, on hi ha la sala de venipunció, "és un punt excessivament fosc de la ciutat".

Tècnics de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que estudiaran el pas de vianants en qüestió i que, en el supòsit que es confirmi que la palmera dificulta la visibilitat a la zona, es posaran en contacte amb Parcs i Jardins per tal de posar solució al problema. Fins al moment, però, no tenien constància de cap incidència amb la il·luminació d'aquesta zona del barri.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la col·laboració de Jordi Romero, conductor habitual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.