Societat

Molt de sexe, poca llengua

La fira eròtica torna a l’àrea metropolitana

El Saló del Sexe en Català ha canviat enguany el centre de Catalunya, Manresa, on es van fer les dues primeres edicions sense pena ni glòria, per Cornellà de Llobregat. Acostant-se a Barcelona, en un indret amb més bones comunicacions en transport públic que la capital del Bages, els organitzadores pretenen atraure el públic del desaparegut Festival Internacional de Cinema Eròtic (FICEB) que durant molts anys s’havia fet a la Farga de l’Hospitalet i que s’ha traslladat a Madrid.

Les xifres d’impacte i visitants –s’esperen 10.000 persones i 60 mitjans de comunicació acreditats– seran encara molt modestes i són a anys llum del FICEB. Però una cosa continua igual: la llengua predominant que fan servir expositors, artistes i públic és la mateixa en l’un certamen i en l’altre, perquè el castellà guanya per golejada el català.

Tot i que es tracta del Saló del Sexe en Català, dins el recinte firal de Cornellà és difícil trobar retolació en la llengua pròpia del país, presentadors que es dirigeixin al públic en català o visitants que en ser interrogats en català et responguin en aquesta llengua. De fet, malgrat que gairebé totes les empreses representades –més d’una quarantena– tenen la seu a Catalunya, els seus noms són majoritàriament en castellà.

Només un parell d’excepcions: la pastisseria eròtica Això és la polla i el sexshop d’internet Picanti.cat, que té la pàgina web només en català.

També sorprèn que el saló s’estigui fent a només dos quilòmetres del recinte firal del qual el FICEB s’havia vist obligat a emigrar. Els regidors de l’Hospitalet, en una iniciativa conjunta del PP i ERC, consideraven que el festival denigrava la imatge de la dona i van decidir no renovar el contracte de la fira local. El paper de la dona, tret que ara se’n veu més de públic en aquest tipus de certàmens, continua sent si fa no fa el mateix. Caldrà estar atents a la reacció, si n’hi ha, dels polítics de Cornellà.

Qüestions idiomàtiques i polítiques al marge, el saló ofereix productes, espectacles, tallers i exposicions amb el sexe i l’erotisme com a denominador comú. Es tracta d’un sector que no està exempt de la crisi i molts actors i actrius es queixen que ara treballen menys. No obstant això, tal com diu l’actriu i portaveu del certamen, Anastasia Mayo, “el sexe mou muntanyes”. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona