Societat

I ara, el Google Ocean

Tecnologia

El buscador d'internet Google ha presentat aquest matí la nova versió de Google Earth, que per primera vegada permet explorar en tres dimensions el fons dels oceans, que ocupen un 70% de la superfície del planeta, i també retrocedir en el temps i observar els canvis en àrees on hi ha imatges històriques fetes per satèl·lits.

La nova eina, Ocean, inclou fotografies i vídeos sobre el mar proporcionats per 80 organitzacions, entre elles la BBC, National Geographic i l'explorador Jacques Cousteau.

El conseller delegat de Google ha assegurat en un comunicat que la nova eina servirà per augmentar la consciència sobre el canvi climàtic. "Al voltant d'un terç de diòxid de carboni que emetem a l'atmosfera acaba als oceans. A més a més, la pèrdua de biodiversitat als nostres oceans en els propers 20-30 anys serà aproximadament equivalent a perdre un bosc de l'Amazones, però ningú se n'adona, perquè no ho podem veure", ha subratllat.

L'altra gran novetat de Google Earth 5.0 és l'eina que permet viatjar en el temps, i veure, per exemple, la progressiva desertificació del llac Txad a l'Àfrica a través d'imatges antigues fetes al seu moment per satèl·lit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.