Societat

Google s'avaria i marca com a perilloses totes les pàgines del món

El cercador d'internet Google ha deixat de funcionar aquesta tarda durant una hora a causa d'un error humà, segons ha explicat la companyia. En fer qualsevol cerca, Google avisava que les pàgines podien "fer malbé l'ordinador", per tant, marcava com a perilloses totes les pàgines de la xarxa. 

Segons ha dit Marissa Mayer, la vicepresidenta de Google per a Productes de Recerca en el blog de l'empresa, entre les 14.30 i les 15.25 GMT el cercador només mostrava un advertiment i impedia entrar a les pàgines. "Clarament això ha estat un error i lamentem molt les molèsties que hagin pogut patir els nostres usuaris", ha explicat Mayer.

En condicions normals, el missatge que ha aparegut avui salta quan Google detecta una pàgina que instal·la programari maliciós de manera oculta. "Rebem actualitzacions periòdiques d'una llista de llocs perillosos i avui n'hem rebut una que deia que les adreces d'internet que incloguessin el signe "/" –és a dir, absolutament totes– eren perilloses", ha explicat l'executiva.

Arran d'aquesta avaria, s'han detectat errors al Gmail i al Youtube. Quatre de cada cinc recerques a internet es fan a través de Google.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.