Societat

CiU no subscriurà el Pacte Nacional d'Infraestructures en els termes actuals

Rebutja el redactat del projecte del Quart Cinturó desbloquejat ahir pel tripartit, i reclama unitat d'acció a Madrid

CiU no s'implicarà en el Pacte Nacional d'Infraestructures que ahir van pactar el PSC, ERC i ICV, en considerar que l'acord del tripartit respecte al Quart Cinturó només posposa el problema però no li dóna solució. Segons el portaveu d'infraestructures de la federació nacionalista, Josep Rull, "el pretès acord a què han arribat és un autèntic homenatge a la incorrecció", perquè "no determina ni la capacitat que ha de tenir el Quart Cinturó, ni el calendari d'execució ni els mecanismes de finançament".

Rull ha recordat que CiU sempre ha defensat un Quart Cinturó que tingui dues funcions bàsiques: que solucioni el trànsit de proximitat al Vallès i, per tant, funcioni com una ronda interna de la regió, i que doni a la vegada una resposta al trànsit de llarg recorregut.

El diputat nacionalista ha advertit en un comunicat que CiU "no està disposada que allò que s'acordi en el Pacte Nacional d'Infraestructures acabi sent paper mullat a Madrid".  Ha afirmat, en aquest sentit, que un element bàsic que CiU plantejarà en el Pacte serà la unitat d'acció al Congrés dels Diputats per a aquelles infraestructures de titularitat de l'Estat.

De moment però, el tripartit no podrà comptar amb la complicitat de CiU si no canvien els termes del redactat del projecte del Quart Cinturó. Rull ja ha avisat que "és impossible" que CiU pugui subscriure el Pacte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.