Societat

Uns 3.000 catalans s'han convertit a la religió musulmana als últims anys

Societat

Aproximadament 3.000 catalans s'han convertit a la religió musulmana als últims anys a causa del nombre d'immigrants que ha rebut l'Estat espanyol, procedents del Marroc, el Pakistan i Àfrica, "principals països on es practica aquesta religió", segons ha explicat el portaveu del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, Mohammad Halhoud.

Segons la institució, aquestes 3.000 persones s'inclouen en el grup dels 300.000 fidels musulmans que actualment hi ha a Catalunya i que avui comencen la celebració del Ramadà.

Mohammad ha explicat que el 1974 es van crear les primeres associacions islàmiques a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). D'altra banda, un dels primers oratoris musulmans a Catalunya va ser el del carrer Hospital de Barcelona, al barri del Raval.

El 1975 es va construir el Centre Islàmic de l'avinguda Meridiana de Barcelona, que encara continua organitzant activitats i oracions. Per Mohammad, és un centre d'oració "molt important i emblemàtic" a la ciutat.

Actualment hi ha 144 oratoris distribuïts a tot el territori català, segons dades de l'organisme. A Barcelona se'n poden trobar catorze, la majoria dels quals es concentren en el barri del Raval i el districte de Ciutat Vella.

La direcció general d'Assumptes Religiosos de la Generalitat reconeix 169 oratoris a Catalunya, segons dades que del seu últim estudi, publicat el 31 de gener del 2007. La comarca de Barcelona que més oratoris té és el Barcelonès (22), seguida del Baix Llobregat (19) i el Maresme (13).

Avui comença el Ramadà
El Ramadà correspon al novè mes del calendari musulmà i és conegut internacionalment perquè és el mes en el qual els musulmans dejunen des de la sortida del sol fins que es pon.

Durant el dia (entre l'alba i el vespre) els musulmans han d'abstenir-se completament d'ingerir aliments, beure, fumar i tenir relacions sexuals. Aquest mes es dedica a la contemplació i a la devoció. Es concentren en la seva fe i dediquen menys temps a les preocupacions quotidianes. Durant el dia van a la mesquita i es queden allà diverses hores pregant i estudiant l'Alcorà.

Alguns musulmans passen bona part de la nit recitant una oració especial del Ramadà anomenada oració nocturna. Segons l'Alcorà, el musulmà pot beure i menjar durant la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Santa Caterina estrenarà el nou bloc quirúrgic el mes d’octubre

SALT

Denuncien a Fiscalia el compte Figueras Oscura per xantatge i extorsió

FIGUERES

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany aprova el Pla Estratègic de la Biomassa

BANYOLES

El bus llançadora gratuït s'estrena amb 1.260 passatgers

CALONGE
Medi ambient

Unió de Pagesos interposa un recurs d’alçada contra el concurs de lloguer de terres a Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

El risc de suïcidi es dispara entre els ingressats per problemes de salut mental

Barcelona

El programa CaixaProinfància acompanya 600 alumnes gironins en l’inici de curs

GIRONA
Societat

El síndic de Barcelona demana deixar de sancionar els errors involuntaris en el pagament a parquímetres

Barcelona

La Policia Local incorpora tres nous agents i convoca set places més

BLANES