Societat

Tots els partits catalans, a favor de la candidatura

CiU, ERC, ICV, PP i C's veuen bé la proposta però insisteixen que no volen un altre "Fórum"

CiU, ERC, ICV, PP i C's han assegurat avui que veuen bé la proposta de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que Barcelona sigui candidata a acollir els Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. Creuen que seria positiu per la ciutat, però s'han mostrat recelosos perquè la notícia ha arribat en aquest moment de crisis i perquè sembla no haver-se posat en comú amb d'altres administracions catalanes.

En concret, el líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui el suport del grup municipal, però ha criticat que l'alcalde l'hagi presentat "d'amagat". "El nostre grup ajudarà perquè el 2022 es puguin fer aquests jocs i així ho he dit a l'alcalde, quan m'ha explicat que ho anava a anunciar", ha dit Trias, que ha explicat que es va assabentar casualment de la iniciativa ahir i que l'Ajuntament ahir mateix va negar a les regidores de CiU que fos cert.

Trias ha destacat que ni ell ni els alcaldes de la Seu i de Lleida, ciutats directament interessades en la candidatura olímpica, sabien res de l'anunci i ha criticat la "manera equivocada" com s'ha presentat "una iniciativa complicada que necessita molta comprensió i moltes complicitats" i que cal explicar bé.

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha opinat que cal consensuar aquesta proposta amb les altres administracions catalanes, ja que ha assegurat "intuir" que l'alcalde barceloní no ha compartit la seva idea amb la Secretària General de l'Esport. A més, ha demanat evitar fugides cap endavant com la que va significar el Fòrum dels Cultures de Barcelona el 2004.

El segon tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà (ICV), ha afirmat avui que espera que la proposta de Barcelona sigui un element de vertebració del país, i ha animat a Barcelona a presentar-se al món no només com una gran ciutat, "sinó també com la capital d'una nació".

La sostenibilitat serà una de les prioritats d'ICV durant la candidatura, pel que Gomà ha advertit que totes les enginyeries que siguin necessàries per garantir l'existència de neu al Pirineu, haurien de treballar-se des de d'ara mateix.

El president del grup municipal Popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat avui que donarà el seu suport a la candidatura de la ciutat comtal per als Jocs Olímpics del 2022, encara que la troba "precipitada" i critica la forma de presentar-la de l'alcalde, Jordi Hereu. Fernández Díaz ha opinat que la presentació de la candidatura suposa, en realitat, un trampolí perquè l'alcalde doni un impuls a la seva carrera cap a les eleccions municipals de 2011.

El president de C's, Albert Rivera, ha subratllat la necessitat que les dues principals ciutats espanyoles es coordinin a l'hora de postular-se com a seus olímpiques, ja que ha considerat gairebé impossible que Madrid aculli els jocs Olímpics de 2020 i Barcelona, els Jocs d'Hivern de 2022.

"Amb vista a l'esport internacional podríem estar vorejant el ridícul", ha afegit Rivera, que també ha destacat el context de crisis en què sorgeixen aquestes propostes, i ha reclamat que es facin des de la viabilitat perquè els esmentats esdeveniments no poden acabar sent deficitaris com el Fòrum, ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.