Societat

Hereu suprimeix la recepció de la Mercè per fer "pedagogia" de com afrontar la crisi

La recepció reunia anualment i des de finals dels anys vuitanta uns 2.500 convidats de la societat civil

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat la seva decisió de suprimir la recepció al Palauet Albéniz de la Mercè, que des de finals dels anys vuitanta havia reunit anualment uns 2.500 convidats de la societat civil.

Durant una entrevista ha explicat que es tracta d'una de les mesures "per fer pedagogia de com cal afrontar en aquests moments la duresa de la crisi que pateixen molts ciutadans". Ha manifestat que mesures com la supressió d'aquest esdeveniment instituït per Pasqual Maragall permetran "tenir estalvis que puguin arribar fins a l'1 o el 2% de tota la despesa corrent".

L'alcalde considera que "tothom pot entendre" que aquest any no es faci la recepció. Tot i això aquest esdeveniment no mor ni desapareix totalment. Passarà de reunir 2.500 persones amb invitació a convidar tots els ciutadans a participar en una jornada de portes obertes al palauet.

Hereu ha destacat que el "pla de xoc contra la crisi" preveu desenvolupar "el 100% del programa" i per això cal "ser molt eficients en el que es diu la despesa corrent, el que tu has d'utilitzar per al funcionament diari". No obstant, cal retallar per alguna banda perquè "la crisi pot durar bastants mesos més".

La voluntat de l'Ajuntament de Barcelona és "restringir les despeses generals que no són finalistes". Ha dit que no es tracta d'una mesura populista, sinó que servirà per "restringir la despesa corrent perquè el que no volem deixar de fer és invertir per transformar la ciutat de Barcelona".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.