Cultura

La Mercè 2009 vol fer evolucionar la tradició i fomentar la participació ciutadana

Durant la festa major de Barcelona s'homenatjarà el folklorista Joan Amades en el cinquantè aniversari de la seva mort

Entre el 24 i el 27 de setembre, Barcelona omplirà els seus carrers de música, foc, teatre, circ i dansa, per celebrar la seva festa major. Enguany, s'han programat prop de 600 activitats distribuïdes en 30 espais de tota la ciutat, amb noves ubicacions com el Museu Marítim, els Jardins Baluard, el Teatre Grec i la Rambla del Raval.

La Mercè 2009 retrà homenatge al folklorista Joan Amades en el cinquantè aniversari de la seva mort, i a Ildefons Cerdà per commemorar que fa 150 anys es va aprovar el Pla Cerdà.

La ciutat convidada és Istambul, Capital Europea de la Cultura 2010. El Pregó, a càrrec de les actrius Montserrat Carulla i Vicky Peña, obrirà la festa el dia 23.

El delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, ha afirmat avui que la "lluita contra el desànim" no anirà acompanyada de menys pressupost, que serà de quatre milions d'euros. Tot i això, s'eliminarà la recepció al Palauet Albéniz, per decisió de l'alcalde, Jordi Hereu, i se substituirà per una jornada de portes obertes dissabte 26 que inclou activitats i la visita als jardins Maragall. Un piromusical dedicat a la Nova Cançó tancarà les festes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.