Societat

El primer trasplantat mundial de cara, llengua i mandíbula evoluciona favorablement

D'aquí a uns mesos el pacient començarà a recuperar la mobilitat de la llengua, la capacitat de la parla i la capacitat d'empassar

El primer trasplantat de cara del món que inclou la mandíbula i llengua, un home de 43 anys intervingut a La Fe de València, evoluciona bé i en el termini d'una setmana podria ser donat d'alta de l'hospital.

El pacient ja s'ha vist al mirall i està "encantat" ja que torna a tenir la cara d'un ésser humà que la radioteràpia li va desfigurar fa 11 anys, tot i que la recuperació física serà "molt més complicada", segons ha assenyalat aquest divendres el doctor Pedro Cavadas, que va dirigir l'operació dimarts passat.

Cavadas, acompanyat del conseller de Sanitat de la Generalitat valenciana, Manuel Cervera; el gerent de l'Hospital la Fe on es va portar a terme la intervenció, Melcior Hoyos; el coordinador de Trasplantament de La Fe, Juan Galán, i el doctor Landin, han ofert avui una roda de premsa per explicar els detalls del primer trasplantament del món de cara, mandíbula i llengua.

El pacient ja ha sortit de l'UCI i està conscient a planta, on evoluciona favorablement, tot i que ha assenyalat que encara és "massa aviat" per descartar que es produeixi una crisi de rebuig en el postoperatori ja que l'operació va acabar a les 5.30 hores de dimecres passat després de quinze hores i mitja al quiròfan i amb la participació de més de 30 persones.

Així i tot, confia que tot "va com ha d'anar" d'aquí a uns mesos comenci a recuperar la mobilitat de la llengua, la capacitat de la parla i la capacitat d'empassar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona