Societat

Aquest dijous hi ha nova vaga d'autobusos a Barcelona malgrat les negociacions amb Treball

Transport

Els sindicats CGT i ACTUB no han desconvocat la vaga d'autobusos que hi ha prevista per aquest dijous malgrat la reunió de dimarts amb el departament de Treball, que continuarà el pròxim dimecres, dia 26 de març, amb noves negociacions.
Davant d'aquesta situació, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha comunicat que els serveis mínims seran del 50% en totes les línies regulars de dos quarts de set a dos quarts de deu del matí i de cinc a vuit de la tarda.

Així mateix hi haurà un vehicle en cada línia de Bus de Barri. Durant la resta del dia s'oferirà un servei del 25% a les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 10, 157 i Parc de Montjuïc, amb intervals no superiors a 30 minuts.

TMB ha informat que no funcionarà el Barcelona Bus Turístic i que el servei especial d'autobusos llançadora que cobreix el tram de la Línia 2 del metro entre Artigues/Sant Adrià i Pep Ventura, interromput per unes obres d'infraestructura i millora de la via, estarà garantit al 100%.

El comitè d'empresa de TMB ha convocat una assemblea de treballadors a les cotxeres d'Horta per aquest dijous a les dotze del migdia. Un dels portaveus dels treballadors, Faustino Mondragón, ha dit que de moment no tenen previst posar fi a les aturades ja que TMB "no posa res en concret sobre la taula".

Cotxeres d'Horta
Tal com es porta a terme a cada aturada, els membres del comitè es reuniran a les quatre de la matinada a les cotxeres d'Horta per evitar que surtin els autobusos no inclosos en els serveis mínims.

Per la seva banda, TMB ha mostrat la seva decepció perquè els dos sindicats no hagin anul·lat la convocatòria de vaga per demà i tots els dijous de manera indefinida. Així mateix, ha expressat en un comunicat que "si vagues anteriors ja es van mostrar inútils i injustes, aquestes ho són encara més, al fer-se enmig d'un procés negociador que necessita un clima de normalitat i tranquil·litat per poder donar fruits".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.