Societat

Sanitat exclou dels grups de risc per la grip A els menors de 14 anys

Només es vacunaran els nens a partir de sis mesos que pateixin una malaltia crònica, les embarassades i el professionals sanitaris

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha anunciat aquest dilluns que en la proposta que farà el seu departament a les comunitats autònomes sobre els grups de risc que primer han de ser vacunats davant de la grip A/H1N1 no estaran els menors de 14 anys, com havien anunciat en anteriors ocasions. Només estaran els nens de més de sis mesos que tinguin alguna patologia prèvia, a més de malalts crònics, professionals sanitaris i embarassades.

Segons ha destacat la ministra abans d'entrar a la reunió del consell interterritorial,  la seva proposta, elaborada pels experts que componen la Comissió de Salut Pública, coincideix amb les recomanacions que s'han fet des de la Unió Europea. Tot i això, la vacunació no es produirà fins que l'Agència Europea del Medicament (EMEA) autoritzi que la vacuna està preparada per ser utilitzada, de manera que "encara hi ha temps per seguir perfilant l'estratègia de vacunació".

Alhora, Sanitat proposarà als consellers de Salut que el curs escolar arrenqui "amb normalitat" i que, per tant, "no s'endarrereixi el començament". "És important mantenir la normalitat i els hàbits de vida a què estem habituats", ha assenyalat Jiménez, que ha informat que així li ho farà saber al ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, a la reunió que tenen prevista per demà.

Abans de la reunió, Jiménez ha insistit que hi acudeix amb "la millor disposició" per arribar a acords que "siguin beneficiosos per al conjunt dels ciutadans" basant-se en una resposta única de totes les comunitats per combatre la grip A".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.