Societat

La Generalitat començarà a aplicar els canvis en la velocitat variable la setmana que ve

Quan la qualitat de l'aire sigui més baixa a l'entorn de Barcelona s'aplicarà una velocitat més baixa

El conseller de Territori i Sostenibilitat explica que aquesta és una de les seves propostes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha explicat que els canvis en la limitació dels 80 quilòmetres per hora en els accessos a Barcelona es podrien començar a aplicar en alguns punts la setmana que ve.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Recoder ha assenyalat que aquest divendres es reuneix la comissió rectora encarregada de revisar el pla de la velocitat variable i que els criteris que transmetrà la seva conselleria a la d'Interior és que quan la qualitat de l'aire sigui més baixa a l'entorn de la Ciutat Comtal, com en moments d'anticicló, s'apliqui una velocitat variable més baixa.

En altres casos, Recoder ha considerat que serà Interior la Conselleria que valorarà utilitzar el mecanisme de la variació de la velocitat “com li sembli més convenient”, en funció de les rutes o l'ample de les carreteres, entre d'altres elements.

Pel que fa a la creació de nous peatges per compensar la retallada del 10% en la despesa del Pressupost de 2011, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que “en cap cas” es plantegen peatges que hagin de pagar els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.