Societat

CCOO acusa Metges de Catalunya “d'irresponsabilitat” i UGT reclama “unitat sindical”

Metges assegura que estan “capacitats” per fer la convocatòria i consideren “una sortida de to” les paraules de Comissions

CCOO ha considerat “d'irresponsabilitat” l'actitud de Metges de Catalunya per convocar vaga en els centres públics i concertats els dies 15 i 16 de novembre, mentre que UGT ha reclamat “unitat sindical”. El president de Metges de Catalunya, Albert Tomàs, ha dit que estan “capacitats” per fer aquesta convocatòria i ha considerat una “sortida de to” que CCOO digui que l'objectiu de l'aturada és “aconseguir reclamacions corporatives i mantenir privilegis intolerables d'uns quants”.

CCOO ha assegurat que continuarà treballant en el marc de la mesa sectorial, el que ha considerat “únic àmbit legítim de negociació” per aconseguir un acord que “tingui en compte tots els treballadors de l'ICS”.

Tomàs ha reconegut que no s'han posat en contacte amb la resta de sindicats abans de decidir la convocatòria de vaga però ha assegurat que si qualsevol d'ells s'hi vol sumar “serà ben rebut”. Ha afegit que no es pot dir que només defensen els seus interessos perquè una de les principals reclamacions que han fet és no reduir el pressupost del 2012, cosa “que beneficia a tots els professionals”.

Per la seva part, CCOO ha considerat que aquesta convocatòria és una mostra “d'irresponsabilitat” i ha afegit que davant la intenció de l'Institut Català de la Salut (ICS) de reduir els complements dels treballadors el sindicat ha defensat la necessitat d'introduir mesures de gestió i racionalització per reduir la despesa. “No podem permetre que al mateix temps que es vol reduir el sou d'uns es mantingui el pagament de complements a altres que no fan la feina que justifica el pagament”, ha declarat.

D'altra banda, UGT ha assegurat que entén la reacció de Metges de Catalunya i s'ha mostrat “obert” a sumar-se a la convocatòria, però ha considerat que en una situació “tan crítica com l'actual” cal “unitat sindical”. UGT ha alertat que “no es pot caure en el parany del Departament de Salut que vol dividir els treballadors i les treballadores del sector”.

Ha afegit que mantindrà la unitat sindical tant a les negociacions com al carrer “per lluitar pels drets de tots els li les professionals, sense prioritzar els interessos de cap col·lectiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.