Societat

Uns 500 funcionaris de presons protesten contra les retallades a Barcelona i Lleida

200 manifestants es concentren davant la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries i posteriorment tallen la circulació al carrer Aragó.

A la capital del Segrià, els funcionaris s'agrupen als accessos de la presó de Ponent i no deixen sortir els treballadors del torn de nit

Uns 500 funcionaris de presons han sortit aquests dimecres al matí a Barcelona i Lleida per protestar contra les retallades i les noves mesures anunciades pel govern. A la capital catalana, 200 manifestants s'han concentrat davant la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, al carrer Aragó cantonada amb el carrer Girona, i posteriorment han tallat la circulació al carrer Aragó.Els funcionaris de presons s'han concentrat al voltant de dos quarts de vuit del matí davant la secretaria general de presons i una hora més tard, al voltant de dos quarts de nou, han tallat el trànsit. Davant la secretaria general de Presons, hi ha sis furgons dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. La protesta està convocada pels sindicats UGT, Comissions Obreres, Attac i CSIF.

Per altra banda, 300 funcionaris de presons de Lleida s'han concentrat davant del centre penitenciari de Ponent en protesta per les retallades i contra l'actuació policial en la protesta del divendres passat a la Model. Als accessos de la presó, hi ha concentrats els 150 funcionaris que havien d'entrar a dos quarts de vuit del matí i que no han pogut entrar al centre, la dotzena de treballadors que han fet el torn de nit i que no poden sortir i més d'un centenar de funcionaris més procedents de les presons de Lledoners i Can Brians. La manifestació transcorre amb total normalitat sota la vigilància de quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra i una patrulla.

Com a conseqüència de la protesta d'aquest dimecres al matí, els interns no han pogut sortir de la cel·la a dos quarts de vuit del matí, com acostumen a fer els dies de cada dia, i han esmorzat a la mateixa cel·la. Així mateix, segons asseguren els treballadors, se'ls ha repartit l'àpat del matí i els medicaments. La previsió és que els interns puguin sortir de les cel·les a les deu del matí, com s'acostuma a fer els dies festius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida
SOCIETAT

Un informàtic diu que Dobrowolski volia vídeos i arxius sobre el coma diabètic

Barcelona
SOCIETAT

Les denúncies per venda ambulant ja doblen totes les del 2023

Barcelona
santa cristina d’aro

Busquen un piròman que ha provocat dos incendis forestals al municipi

santa cristina d’aro