Societat

El Club Taurí protesta per les declaracions del Bloc Jove de Silla

El col·lectiu taurí demana a la secció juvenil del Bloc una rectificació per declarar “persona non grata” el torero Vicente Barrera

El Club Taurí de Silla se sent atacat pel comunicat fet des del Bloc Jove. Dimarts passat foren publicades unes declaracions de la secretària local del partit, Judith Gonzàlez, on proclamava “persona non grata” al torero Vicent Barrera i considerava que el mateix Club Taurí, junt a la Diputació de València, Isidro Prieto (com a responsable del tema taurí) i l'Ajuntament de Silla, estarien d'acord amb les declaracions de Barrera on “faltava el respecte als votants de Compromís i altres persones de sensibilitat nacionalista”.

L'associació cultural vol deixar clar que “mai ha entrar a valorar la tendència política ni la forma de pensar de cap persona ni, molt menys, de les personalitats que acudeixen als seus col·loquis i actes, entenent que tot el món es lliure per a opinar”. Per això considera “desproporcionada i fora de lloc” la reacció quant a les declaracions de Barrera respecte a la seua opció política.

L'exposició que s'inaugurarà el cap de setmana de la XIII Fira de Sant Sebastià tractarà sobre la figura del torero, amb motiu de la seua trajectòria professional perquè “ha sigut durant vint anys una de les principals referències de la tauromàquia”.

A més, el Club Taurí vol recordar que són una Associació Cultural inscrita en el registre d'associacions de la Generalitat i la localitat i, per tant, legal. El seu objectiu és “difondre la cultura dels bous al poble sense cap despesa econòmica per a l'Ajuntament local, que només col·labora cedint unes instal·lacions municipals per a la realització de l'exposició”. Fa dos anys de la seua fundació i, segons declaren des del Club Taurí, tot el que fan i han fet fins ara ha sigut “amb l'esforç dels seus socis, amb loteria, rifes e imaginació, sense haver rebut, per el moment, cap subvenció econòmica”.

A més, volen reivindicar el seu dret a desenvolupar les seues activitats, com la resta d'associacions culturals del poble.

D'aquesta manera, en el comunicat que han fet arribar a la premsa, el Club Taurí demana al Bloc Jove de Silla una rectificació respecte de les acusacions “d'estar d'acord amb les declaracions de Barrera” en la revista publicada per la mateixa associació taurina. També recusen la manifestació feta per l'assemblea local del partit i declaren que ells no fan apologia del maltractament animal perquè, pel moment, “els bous són legals i una activitat cultural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.