Societat

El Micalet es converteix en seu permanent de la flama de la llengua

La Festa de la Flama de la Llengua va ser instituïda el 1968 pel moviment excursionista català, molt compromés amb la defensa de la llengua, i en homenatge al lingüista i també excursionista Pompeu Fabra

La Societat Coral el Micalet es convertirà, a partir de la pròxima setmana, en seu permanent de la flama de la llengua, just l'any en què se celebra el 80é aniversari de les Normes de Castelló. Així, una llàntia romandrà encesa a la seu de la societat tot l'any fins que, de nou, torne la flama i es renove.

Aquesta iniciativa “vol palesar el compromís, la defensa i l'estima que per la llengua sempre hem reivindicat des de la Societat Coral el Micalet”, explica el seu president, Tonetxo Pardiñas.

“Estem molt orgullosos de convertir-nos en seu permanent del testimoni que representa la flama de la llengua, i és una manera de retre homenatge als 80 anys que han complit les Normes de Castelló, impulsades per Pompeu Fabra i base de les regles normatives del català actual”.

L'arribada de la flama de la llengua a València serà el proper 14 de febrer, al Centre Excursionista de la ciutat. Després dels parlaments i homenatges, la flama serà traslladada pels carrers de València fins a arribar a la SC el Micalet, on serà rebuda pel president, Tonetxo Pardiñas, i on s'encendrà una llàntia que li donarà presència permanent. L'endemà, la flama seguirà el recorregut fixat fins a la basílica de Montserrat (Barcelona).

Iniciativa excursionista

La Festa de la Flama de la Llengua va ser instituïda el 1968 pel moviment excursionista català, molt compromés amb la defensa de la llengua, i en homenatge al lingüista i també excursionista Pompeu Fabra. Des d'aleshores han passat 43 anys, comptant-hi l'actual edició, i sempre al voltant de la data del 20 de febrer, en commemoració del naixement de Fabra.

Enguany, el Centre Excursionista de Castelló és l'encarregat d'organitzar la festa, a petició de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), esdeveniment que va començar el 29 de gener amb l'encesa i l'arreplega de la flama a Prada (Conflent), davant la tomba de Pompeu Fabra. Un itinerari que es passeja de nord a sud de l'àmbit lingüístic per concloure a la basílica de Montserrat el 19 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.