Societat

Confirmades 62 concentracions contra la reforma de Wert

La plataforma Somescola convoca les protestes entre les sis i les set de la tarda, depenent del municipi

La llei que prepara el govern espanyol relega el català a quarta llengua a l'escola

La plataforma Somescola tenia confirmades fins a les tres de la tarda 62 concentracions contra la reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert i en defensa del model d'immersió lingüística. A banda de la concentració a la Plaça Sant Jaume, a dos quarts de set de la tarda, també s'esperen actes de protesta a la Plaça del Vi de Girona, a la Plaça de la Pau de Lleida, a la Plaça de la Font de Tarragona i a la Plaça de l'Ajuntament de Tortosa, a més d'altres localitats com Arenys de Mar, Figueres, Igualada, La Seu d'Urgell, Manresa, Mataró, Olot, Palamós, Ripoll, Sabadell, Terrassa, Torelló, Vic i Vilafranca del Penedès. La llista dels municipis que s'han adherit a la protesta es pot consultar al web de la plataforma.

Les concentracions estan convocades entre les 18 hores i els 19 hores, depenent del municipi. La consellera d'Educació, Irene Rigau, rebrà els portaveus de Somescola en acabar la concentració a la plaça Sant Jaume.

Amb aquesta jornada de protesta comença una setmana en què els partits catalans i el consell escolar estan convocats pel govern a una cimera per defensar la LEC, i el MUCE se suma a la jornada reivindicativa de dijous en defensa de l'educació pública. Entre d'altres, la llei que prepara el govern espanyol relega el català a quarta llengua en passar a ser considerada una llengua d'especialitat, en comptes d'una llengua troncal.

Dimecres, els partits polítics que van donar suport a la LEC i el Consell Escolar estan convocats a una reunió amb el govern de la Generalitat per donar suport a aquest text i mostrar un rebuig unitari a la reforma de Wert. L'objectiu de la reunió és donar resposta a “l'amenaça'' que suposa per a l'escola en català, l'esborrany de la reforma de la llei d'educació espanyola. Serà una trobada inèdita amb Navarro, Junqueras, Herrera i Mas i el Consell Escolar.

El mateix dimecres, el ministre José Ignacio Wert compareixerà al Congrés dels Diputats per explicar l'avantprojecte de Llei de Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa i respondre les preguntes dels diferents grups parlamentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.