Societat

El carril bus-VAO de la C-58 s'obre als vehicles de dos ocupants a partir d'avui

La infraestructura funcionarà en sentit Barcelona entre setmana i de sortida de la capital els divendres a la tarda

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, explica que no podia permetre veure les congestions a la C-58 mentre hi ha “un carril morint-se de fàstic”

El carril bus-VAO de la C-58 estarà obert durant més hores al dia i el podran utilitzar més vehicles a partir d'avui dilluns. El govern ha decidit aplicar canvis en el funcionament del vial per potenciar el seu ús i millorar-ne el rendiment després d'avaluar gairebé els sis mesos de funcionament de la nova infraestructura. Pel carril bus-VAO hi podran circular vehicles lleugers a partir de dos ocupants i de dilluns a dijous el vial estarà obert ininterrompudament entre les 6 i les 22 hores en sentit Barcelona.

La Generalitat va posar en servei el 29 d'octubre passat un nou carril bus-VAO a l'autopista C-58, entre Barcelona (avinguda Meridiana) i Ripollet. Aquesta actuació, amb una inversió de 80 milions d'euros, té com a objectius principals fomentar el transport públic i millorar la mobilitat en una de les vies més transitades de Catalunya.

A partir de l'avaluació dels prop de sis mesos de funcionament de la nova infraestructura, el govern ha establert nous requisits d'utilització per tal de potenciar-ne l'ús i millorar el seu rendiment. Així, a partir d'avui dilluns el vial passarà a estar oberta durant més hores al dia, sobretot en sentit Barcelona, i la podran fer servir més vehicles.

S'ha detectat un ús inferior al previst d'aquest vial tant en les hores puntes del matí com de la tarda i per aquest motiu, s'ha decidit baixar el mínim d'ocupants per utilitzar aquest servei de 3 a 2. D'altra banda, i segons el resultat de les dades de mobilitat i de retencions, s'ha observat que, en dies laborables, les principals retencions es registren d'entrada a Barcelona.

A partir d'ara els vehicles que podran circular pel carril bus-VAO són els turismes o vehicles mixts adaptats amb dos o més ocupants -fins ara el límit eren tres o més ocupants-, els vehicles destinats al transport públic de viatgers (autobusos, taxis, ètc) degudament autoritzats, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i, finalment, els vehicles ecològics de baixa emissió autoritzats i amb etiqueta acreditativa al parabrisa.

El vial està format per dos carrils de circulació, de 6,8 quilòmetres de longitud, reversibles segons les necessitats de mobilitat, i a partir d'ara els dies feiners, concretament de dilluns a dijous, els carrils estaran oberts en sentit Barcelona, entre les 6 i les 22 hores, de forma ininterrompuda. Els divendres es mantindrà la situació actual: de 6 a 13h i d'entrada a Barcelona i de 16 a 22h de sortida. La resta de la jornada, els carrils no estaran operatius

Durant els caps de setmana i festius, el funcionament del carril bus-VAO respondrà a les necessitats del trànsit. Segons ha puntualitzat el govern, aquest esquema general es podrà modificar en funció de les operacions especials de trànsit, en cas d'emergències o per raons de fluïdesa del trànsit.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va reconèixer divendres passat que és “evident” que calia fer una “reavaluació” de l'ús del carril Bus-VAO per treure'n una “major rendibilitat”. Vila va assegurar que cal revisar les decisions que pren el propi govern i que no podia permetre veure les congestions a la C-58 mentre hi ha “un carril morint-se de fàstic”. El conseller ha previst una reducció del 12% del consum energètic i del 30% dels gasos contaminants dels vehicles gràcies als canvis en el funcionament del carril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida