Societat

Es dobla el nombre de vehicles que utilitza el carril bus-VAO

Els cotxes amb només dos ocupants poden circular per la infraestructura des d'aquest dilluns al matí

L'SCT valora positivament el resultat de l'ampliació de criteris per accedir al carril però recorda que es tracta d'una mesura “excepcional”

El nombre de vehicles que utilitzen el carril bus-VAO de la C-58 s'ha doblat aquest dilluns gràcies a l'ampliació de criteris per la utilització de la infraestructura, que des d'avui permet el pas de cotxes amb dos ocupants. Així ho ha anunciat aquesta tarda als mitjans de comunicació el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern.

Fins a les 18h d'aquesta tarda, han circulat per aquesta infraestructura 2.384 vehicles, xifra que representa un increment del 108% en relació als 1.149 que la van utilitzar dilluns passat. A més, els Els vehicles que fan servir el carril bus-VAO han passat del 3% al 7% del total que circula per la C-58, una dada que Isern considera “òptima” per l'ús de la infraestructura.

El director del SCT ha indicat que l'objectiu del govern era arribar a una utilització de la infraestructura d'entre el 6% i el 7%. “El carril bus-VAO ha de ser un carril amb poca densitat de trànsit”, ha argumentat Isern, per tal que els vehicles que l'utilitzen puguin circular per una via poc congestionada. De fet, cap a les 18:30h les càmeres del SCT mostraven que hi havia molt poc trànsit pel carril.

Isern també ha valorat positivament que el carril estigui obert únicament d'entrada a Barcelona, ja que això permet que els vehicles que surten de la ciutat al matí i retornen a la tarda puguin utilitzar la infraestructura, mentre que abans “mai podrien accedir al carril”. La utilització del bus-VAO també ha contribuït a reduir el trànsit a la C-58, que ha passat de 31.776 a 30.223 vehicles entre aquest dilluns i el mateix dia de la setmana passada.

Amb tot, Isern ha recordat que els nous criteris per accedir al carril són “excepcionals” i que “caldrà temps per veure com funciona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.