Societat

Una negligència, possible causa de l'incendi a la Safor

Els bombers intenten segellar la zona de la Drova, mentre que la part sud de l'incendi es troba ja sense flames

Uns 200 efectius treballen en la extinció del foc

La hipòtesi d'una negligència “cobra força” com un dels orígens del foc que crema a la comarca de la Safor. Així ho ha assenyalat aquest dilluns el conseller valencià de Governació, Serafín Castellano, que ha comparegut per informar de l'evolució del foc. El conseller ha assenyalat que el fort vent de ponent està entorpint les tasques d'extinció de les flames, que afecten els termes municipals de Barx, Xeresa i Simat de la Valldigna. Nou mitjans, onze brigades, sis dotacions de bombers i uns dos-cents efectius treballen en l'extinció. Els bombers intenten segellar la zona de la Drova, a Barx, mentre que la part sud de l'incendi es troba sense flames, ha informat Castellano.

El conseller valencià ha afegit que l'estratègia duta a terme ha sigut la de protegir els nuclis urbans. En aquest sentit ha remarcat que aquest diumenge es van desallotjar per prevenció la urbanització les Foies, a Simat de la Valldigna, així com una residència de la tercera edat a la Drova, a Barx, amb 168 persones. Serafín Castellano ha indicat que no s'ha hagut de lamentar cap incidència sanitària fins ara.

Risc màxim

El govern valencià, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), ha decretat nivell 3 d'emergència per risc màxim d'incendis forestals a tot el País Valencià L'Agència Estatal de Meteorologia preveu per a aquest dilluns un cel poc núvol augmentat a la vesprada a intervals nuvolosos, de tipus mitjà i alt, possibilitat de pluges dèbils i disperses en punts de l'interior, temperatures en lleuger ascens i vents de component oest, moderats amb forts vents de 70 quilòmetres per hora a l'interior de les demarcacions de València i Castelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.