Societat

Estabilitzat l'incendi de la Safor després de cremar 266 hectàrees

El conseller de Governació assegura que la seua evolució és “molt favorable”

Els desallotjats tornaran aquesta vesprada als seus habitatges

El conseller valencià de Governació, Serafín Castellano, ha informat aquest dilluns que l'incendi que crema a Barx, a la comarca valenciana de la Safor, es troba estabilitzat i sense flames amb una evolució molt favorable. En una compareixença al lloc de comandament avançat de l'incendi, Castellano ha assenyalat que a hores d'ara els efectius es concentren a refredar-ne el perímetre i que s'hi manté el mateix dispositiu a causa de les previsions de vent de ponent. Segons les primeres estimacions el foc hauria cremat unes 266 hectàrees als termes municipals de Barx, Xeresa i Simat de la Valldigna. Els vora 300 desallotjats per les flames tornaran aquest dilluns a la vesprada als seus habitatges.

En relació amb les possibles causes de l'incendi, el conseller Serafín Castellano ha confirmat que “cobra força” la hipòtesi d'una possible negligència. Uns 200 efectius continuen treballant a la zona per extingir per complet les flames. Segons informa la Conselleria de Governació, hi treballen 13 mitjans aeris, 11 brigades i 6 dotacions de bombers. Les flames han afectat principalment la zona pròxima al cim del Mondúver, una zona que ja va patir l'efecte del foc l'any 2005.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.