Societat

Benestar Social i Família rebrà entre 5 i 6 milions d'euros de la Grossa de Cap d'Any

Tres milions procedents de 30 sèries no venudes del primer premi aniran íntegrament al departament de Benestar

Tots els beneficis es dedicaran a programes per la infància en risc

El departament de Benestar Social i Família rebrà entre 5 i 6 milions d'euros procedents de la recaptació del sorteig de la Grossa de Cap d'Any, que s'ha celebrat aquest dimarts per primera vegada. Aquesta xifra suposa més del 20% del total venut, tenint en compte que s'han quedat sense vendre entre el 15 i el 16% de les butlletes. De fet, del primer premi, el 3.473, només s'han venut 30 de les 60 sèries posades a la venda, cosa que reportarà a Benestar uns tres milions d'euros.

Tots els beneficis es dedicaran a programes per la infància en risc, com ja s'havia anunciat.

En acabar el sorteig al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha explicat que els diners es dedicaran per exemple, a centres oberts gestionats per entitats que treballen amb infants en risc de pobresa, exclusió social o problemes familiars greus. Per això, s'ha mostrat molt satisfeta de la bona acollida que ha tingut aquesta nova loteria.

Del total de butlletes posades a la venda, per valor total d'uns 30 milions d'euros, se n'han venut més de 25 milions, més d'un 85% del total, un percentatge superior al de les loteries organitzades per l'Estat espanyol, que se situen al voltant del 70% en el cas de la Grossa de Nadal.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, no ha descartat que l'èxit de vendes d'aquest sorteig afavoreixi que es pugui repetir en altres dates assenyalades, com Sant Joan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia