Societat

MEDI AMBIENT

Els primers horts urbans de Porqueres, a punt

L'Ajuntament hi destina una finca pública de la zona de Mata

L'Ajuntament de Porqueres ha reservat un solar propietat municipal, situat al carrer Església, a l'antiga pedrera de Mata, per fer-hi vuit horts públics, que podran conrear les persones de més de 59 anys i les de qualsevol edat que estiguin a l'atur. De totes maneres –hi han afegit els responsables municipals–, qui no reuneixi aquestes característiques pot presentar la sol·licitud igualment i podrà aspirar a un hort si queden places lliures.

El lloguer de les parcel·les, que faran entre 80 i 100 m² i estaran equipades amb una sortida d'aigua de reg, costarà 20 euros anuals. La normativa que regirà els horts estableix que la producció s'ha de destinar exclusivament a l'autoconsum i que, com a molt, una mateixa persona en podrà fer ús dos anys.

El període de presentació de peticions es va obrir la setmana passada i està previst que es tanqui el 6 de maig. El projecte ara és a exposició pública, per si algú vol fer alguna al·legació. Si el procés no es retarda, les parcel·les s'adjudicaran al maig amb un sorteig de cara al públic. Un cop feta l'adjudicació, s'establirà una llista d'espera que servirà per anar adjudicant les parcel·les que vagin quedant lliures.

Experimental

A Porqueres, un municipi on abunden els habitatges unifamiliars i amb força terreny, molts veïns disposen del seu propi hort. Malgrat això, l'equip de govern havia rebut darrerament peticions de gent que no en té cap i està interessada a conrear-ne un. “Això, juntament amb el fet que disposàvem d'aquesta finca propietat municipal, ens ha permès tirar-ho endavant”, ha explicat l'alcalde, Salvador Ros. Depenent de la resposta que obtingui l'oferta d'aquests primers horts de Mata, el consistori mirarà de buscar més finques per poder ampliar el nombre de parcel·les públiques per conrear, ha explicat l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia