Societat

La PAH i l'Ajuntament de Banyoles mantenen la pugna

La plataforma, que ha convocat una manifestació per demà, reclama sancions als bancs que tenen pisos buits, mentre que l'Ajuntament sosté que és millor negociar amb les entitats

La PAH de Banyoles ha convocat per demà, dissabte, una manifestació per reclamar a l'Ajuntament accions més contundents en matèria d'habitatge social i que sancioni els bancs que, tot i tenir pisos buits des de fa temps, no els lliuren a la borsa de lloguer social. Al febrer el consistori es va comprometre a fer-ho si calia, amb una moció que es va aprovar per unanimitat. La manifestació començarà a les onze del matí a l'esplanada de barraques, a la Farga, passarà pel centre i acabarà davant de l'ajuntament.

Segons la PAH, a la ciutat hi ha uns 700 habitatges buits propietat d'entitats bancàries, mentre que desenes de famílies estan en risc de perdre casa seva pels deutes amb els bancs. Si l'equip de govern no pressiona les entitats, és –segons considera la plataforma– pels vincles de l'alcalde amb el sector bancari. Respecte d'això, la PAH recorda les quantitats elevades que, en concepte de dietes, l'alcalde va cobrar quan era membre del consell d'administració de La Caixa.

L'equip de govern (CiU i un regidor no adscrit), per la seva banda, insisteix a mirar de solucionar el problema a través de les negociacions amb els bancs i no pas amb les sancions. Arran d'aquestes converses –asseguren fonts de l'Ajuntament– es produeix un degoteig de cessions de pisos. Just després que la PAH convoqués la manifestació de demà, l'equip de govern va anunciar que està a punt d'incorporar a la borsa cinc pisos més, tres dels quals són de Bankia. En total, ara mateix a la ciutat hi ha 24 pisos socials, el doble de fa un any, recalca l'equip de govern.

Al marge de la convocatòria de demà, la PAH va fent accions puntuals. Els últims dies, per exemple, alguns dels seus integrants s'han instal·lat a l'interior del Banco Popular per fer classes de reforç a la mainada de famílies afectades. Anteriorment havien ocupat durant unes hores altres oficines de bancs amb què la plataforma està negociant dacions en pagament.

LA XIFRA

700
pisos buits
propietat de bancs hi ha a Banyoles, segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia