Societat

La PAH de Banyoles ocupa un banc de Besalú

Els activistes van aprofitar-ho per fer classe a mainada en una entitat que, segons la plataforma, es resisteix a negociar dacions en pagament

Un grup de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Banyoles va ocupar dilluns l'oficina del Banc Popular de Besalú. Una acció similar s'havia fet la setmana anterior en la sucursal de la mateixa entitat a Banyoles, i amb la mateixa finalitat: pressionar el banc perquè accedeixi a negociar dacions de pisos en pagament pel deute hipotecari que els afectats tenen contret amb l'entitat. Com en les ocupacions al Banc Popular de Banyoles, durant les hores en què van estar a l'oficina de Besalú van donar classes de reforç a unes quantes criatures de famílies de la PAH. “Volíem aprofitar el temps”, va justificar ahir la Mònica, una de les activistes. Si van traslladar la protesta de Banyoles a Besalú va ser perquè al Banc Popular de la ciutat de l'estany els havien posat impediments perquè es quedessin a les oficines. “A Besalú ens van acollir bé”, va assegurar la mateixa integrant de la plataforma. Avui la PAH banyolina es reunirà per analitzar les accions que s'han fet darrerament i planificar les pròximes.

LA XIFRA

10
persones
van participar en l'acció, quatre de les quals eren adults i sis eren nens de famílies afectades.

Els efectes de la manifestació

La PAH va fer dissabte a Banyoles una manifestació per reclamar a l'Ajuntament més pisos socials i el compliment de l'acord de ple pel qual es poden multar els bancs que tenen pisos buits des de fa temps i no els posen a lloguer social. Hi van participar 80 persones. Són moltes o són poques? La immensa majoria era gent immigrada, quan el problema afecta també molts banyolins “de tota la vida”. Com s'ha d'interpretar, aquesta absència? Des de la PAH admeten que la participació podia haver estat millor, però ho atribueixen al fer que era una data dolenta, enmig de les festes de Nadal. Quant a la identitat dels manifestants, reconeixen que caldria fer un esforç per explicar als s banyolins que els de la PAH no són només estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona