Societat

Palafolls prohibeix repetir la processó dels legionaris

L'Ajuntament diu que no hi ha tradició i que hi va haver queixes

Es va estrenar el 2014 al barri de Sant Lluís

L'Ajuntament de Palafolls ha denegat el permís a l'associació de veïns del barri de Sant Lluís perquè es repeteixi la processó de Setmana Santa protagonitzada per l'Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios que l'any passat va recórrer els carrers del veïnat, segons va avançar Ràdio Palafolls. En una carta enviada a l'entitat, l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), argumenta la decisió en el fet que el mossèn del poble no ha donat el consentiment perquè les figures entrin a la capella de Sant Lluís i perquè el consistori va rebre queixes de ciutadans que es van sentir molestos amb la presència dels antics militars. “A Catalunya no hi ha tradició de vincular l'exèrcit amb la religió i volem evitar ferir sensibilitats”, explica l'alcalde. I afegeix: “La processó es va fer amb passos que no tenien cap vinculació amb el municipi.” Finalment, també afegeix que l'acte comportaria un seguit d'afectacions al trànsit que el consistori no creu oportú assumir.

La presidenta de l'associació, Margarita Fernández, va lamentar ahir la decisió de l'alcalde, amb el qual també es va reunir, i va destacar que encara no hi ha cap decisió final presa sobre la celebració de la processó, tot i que alerta que hi ha molts veïns molestos. En un comunicat, però, l'associació no dóna “cap valor jurídic” a la carta de l'alcalde i precisa que l'acte es manté. Fernández recorda que van ser els mateixos legionaris els que l'any passat es van oferir a desfilar pel barri i que la celebració “va ser tot un èxit de públic”. La presidenta vincula la negativa de Valentí Agustí a motius polítics per la proximitat de les eleccions. “L'any passat els veïns vam pagar la reforma de la capella de Sant Lluís i el rector no va posar cap problema a fer la processó”, es lamenta.

LA DATA

04.04.15
És el dia
triat per fer la processó de Setmana Santa del barri de Sant Lluís de Palafolls amb els antics legionaris


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia