Societat

Els familiars de les víctimes sortiran avui en autocar i demà en avió cap als Alps

El conseller delegat de la companyia qualifica la trobada amb els familiars de “dura i emotiva”, ja que “el que estan passant és incomprensible”.

Els familiars de les víctimes de l'avió de Germanwings que es va estavellar ahir amb 150 persones a bord partiran aquest dimecres a les 20:00 hores en autocar, els que desitgin fer-ho per carretera, i demà a les 08:55 hores en avió cap a Marsella (França).

Segons han informat fonts del gabinet de crisi, els familiars, que estan atesos per psicòlegs a l'hotel Don Jaime de Castelldefels, viatjaran acompanyats per psicòlegs, tècnics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i personal de la Creu Roja.

El president de Lufthansa, Carsten Spohr, i el conseller delegat de Germanwings, Thomas Winklemann, s'han reunit avui a Castelldefels amb els familiars de les víctimes espanyoles, una trobada que han qualificat de “dura i emotiva”, ja que “el que estan passant és incomprensible”.

En una roda de premsa a l'Aeroport del Prat, Spohr ha assegurat que l'objectiu de la companyia és atendre a les famílies “de la millor manera possible” i proporcionar-los ajuda psicològica i financera, si és necessari.

En aquest sentit, ha explicat que demà al matí l'aerolínia noliejarà un avió amb capacitat per a unes 150 persones perquè aquells que ho desitgin puguin traslladar-se fins a la zona dels Alps on es va estavellar l'avió i on s'ha habilitat un centre d'atenció a familiars i amics de les víctimes. Per als que desitgin arribar fins a allà per carretera, Lufthansa habilitarà també diversos autocars que partiran aquesta mateixa nit cap a França.

Thomas Winklemann ha indicat que hi ha víctimes de 18 nacionalitats i que l'objectiu és fer també “tot el possible” per facilitar-los el trasllat a França i “recolzar-los financerament”.

Aquelles persones que ho necessitin, poden contactar a qualsevol hora del dia amb l'equip de suport de Lufthansa a través de la línia telefònica gratuïta (900838450) que la companyia va posar en marxa ahir a la tarda.

El Grup Lufthansa està col·laborant amb les autoritats d'aviació civil, així com amb els Governs d'Espanya, França i Alemanya, en les tasques sobre el terreny, així com en la investigació sobre les causes de l'accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc