Primer passeig de tot el repertori del seguici

Tot i l'amenaça de pluja, la cercavila va poder fer el recorregut habitual en la primera sortida completa

Un cop sentits els tres coets d'avís de rigor, el Ball de Diables va encetar la metxa d'un dels actes més representatius i seguits de totes les festes: el Seguici Popular. I això que a mitja tarda la pluja va fer aparició, com cada any, amenaçant Tarragona amb un ruixat que hauria deslluït la sortida de nanos, gegants, músics i públic en general, que esperava amb candeletes la primera sortida completa de la cercavila de Santa Tecla.

Després de la llum, dels trons i del foc dels diables, van venir les bèsties. El drac, el bou i la víbria van anar il·luminant el vespre tarragoní amb tot un repertori d'espurnes, llum i color que van anar esquitxant la gernació congregada als carrers de la Part Alta. Després de la ballaruga del ball de Serrallonga, van anar passant els que potser són els més populars de tots. La venerada àguila, que a la nit ja havia complert la baixada, va continuar ballant a cop de banda, aquesta vegada amb el pertinent colom blanc al bec. La mulassa, amb les seves envestides va fer pujar l'adrenalina en totes i cadascuna de les places per on va passar. El Magí de les timbales va continuar erigint-se en el millor amic dels nens, tot i que no ho va aconseguir amb tots.

I d'aquesta manera és com cadascun dels elements del seguici va anar recorrent els carrers i places de la Part Alta de Tarragona. El seguici, amb sortida i arribada a la plaça de la Font, va delectar tothom i va donar pas a la recta final d'unes festes que han intentat aguantar el cop fort de la crisi, a base de tradició i folklore. Avui els tarragonins podran disfrutar dels pilars caminants, la processó del braç de Santa Tecla i l'última sortida del Seguici Popular com a actes més destacats, i hauran d'esperar que passi un any més per tornar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Acord d’augment salarial i vaga desconvocada de la recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Tallen l’R13 i l’R14 entre Vimbodí i l’Espluga del Francolí per un atropellament

VIMBODÍ
societat

Controlat l’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV

agullana
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona