Societat

L'Ajuntament ha de fer-se càrrec de l'Escola de Música de Llavaneres

L'entitat que la gestionava des de l'any 2002 arrossega certs problemes de solvència econòmica i ha decidit renunciar-hi i trencar el conveni signat

L'entitat que fins ara gestionava el servei municipal de l'Escola de Música de Llavaneres ha decidit plegar perquè no pot fer front a les càrregues econòmiques que arrossega. L'últim ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat, en una sessió extraordinària, el trencament del conveni que mantenia amb l'associació que des de l'any 2002 se n'havia fet càrrec. L'alcalde de Llavaneres, Nani Mora (ERC), explica que el conflicte va començar fa un parell d'anys, quan l'adjudicatària va decidir acomiadar dos treballadors. Els professors van denunciar-ho als jutjats, que els han donat la raó, i han resolt que els acomiadaments van ser improcedents. L'entitat gestora, que estava integrada per pares i professors, s'ha trobat ara que ha de fer front a una despesa d'uns 54.000 euros i que això fa impossible continuar el projecte.

L'Ajuntament lamenta que malgrat els intents de l'empresa per presentar un pla de viabilitat econòmica per tal de redreçar la situació, la renúncia s'hagi pres quan falta un mes escàs per començar el curs. Tot i així, l'alcalde de Llavaneres manté que el centre formatiu, que és a l'edifici de Can Caralt, és una prioritat per al govern municipal i que es mantindrà. “Buscarem les solucions menys traumàtiques possibles”, hi afegeix Mora, que defensa el fet que el govern ha hagut d'acceptar aquest trencament del conveni per poder garantir la viabilitat del servei.

Un cop rescindit l'acord amb l'Associació Escola de Música, l'Ajuntament assumirà la gestió del centre directament. “Ara que hem desfet aquest lligam, iniciarem els passos per assegurar que l'inici de les classes es faci el proper 21 de setembre”, manifesta l'alcalde de Llavaneres. En aquest sentit, la setmana vinent està previst que s'obri el concurs públic per cobrir les places de professor necessàries. A més, ja s'ha informat de la situació als pares dels alumnes a través d'una carta. La regidora d'Ensenyament, Anna Sosa (ERC), per la seva banda, també ha volgut fer arribar un missatge de tranquil·litat a les famílies: “L'Ajuntament garanteix que al mes que ve tornarà l'activitat a l'escola i que ho farà mantenint la qualitat i el prestigi de sempre.”

Més de vint anys

L'embrió de Escola de Música de Llavaneres va néixer l'any 1992 amb el popular Casal de Llavaneres i les classes van començar amb 20 alumnes i quatre professors. Nani Mora assenyala que avui per avui n'hi ha uns 160 que, juntament amb la llista d'espera, es preveu arribar fins als 180 alumnes el curs 2015/2016. La consolidació, però, no va arribar fins a l'any 2002 quan l'augment del nombre d'alumnes a més de la manca d'espai van propiciar un acord per tal de municipalitzar el centre de formació. Uns anys més tard el centre va poder guanyar un espai a Can Caralt, quan s'hi van acabar d'enllestir les obres de remodelació.

LA FRASE

Ara que hem desfet el lligam, iniciarem els passos per assegurar l'inici de les classes el 21 de setembre
Nani Mora
alcalde de llavaneres

LA XIFRA

180
Alumnes
són els que es calcula que començaran aquest curs a l'Escola de Música, que començarà una etapa nova.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.