Societat

El personal de l'escola de música portarà al jutjat el govern de Llavaneres

Reclamen que l'Ajuntament subrogui els contractes ara que es farà càrrec del servei

L'empresa gestora va plegar al·legant problemes econòmics

El personal que fins ara treballava a l'escola de música de Llavaneres, un total de tretze persones, entre mestres i personal administratiu, ha anunciat a través d'un comunicat dels seus advocats, el Col·lectiu Ronda, que presentarà una demanda al jutjat contra l'Ajuntament. Reclama que el consistori subrogui els contractes del personal ara que gestionarà el servei un cop l'Associació Musical Llavaneres va decidir plegar al·legant motius econòmics i acomiadar tota la plantilla. L'Ajuntament va informar que un cop trencat el conveni amb l'empresa gestora obria un nou concurs públic per cobrir les places de professor necessàries per garantir “l'inici de les classes el 21 de setembre amb la mateixa qualitat i prestigi de sempre”. L'escola té matriculats 160 alumnes i espera arribar als 180 aquest curs.

Segons l'advocat dels demandants, Genís Pérez, “el procediment d'extinció col·lectiva vulnera greument la normativa laboral”. “Si no desapareix l'activitat, com és el cas, estem davant d'un mer canvi en la titularitat de la gestió del centre i, per tant, és obligació de l'Ajuntament subrogar la totalitat dels contractes i respectar les condicions laborals de la plantilla”, assenyala el lletrat. Per Pérez, l'Ajuntament no pot deixar les indemnitzacions de la plantilla a càrrec d'una empresa que s'ha declarat insolvent “i tornar a contractar-los amb un cost menor i sense antiguitat”. “És necessari assolir un acord entre les parts que respecti la legalitat i que no ens aboqui a una situació que en el futur pot afectar l'alumnat i l'activitat de l'escola”, conclou Pérez.

Paral·lelament, els treballadors de l'escola de música han emès un altre comunicat en què recorden que des del mes de juny estan preparant les classes per al nou curs “sense cobrar el sou”, i consideren que es menysté tant la feina feta durant quinze anys al centre com la professionalitat de tota la plantilla.

LA FRASE

És obligació de l'Ajuntament subrogar la totalitat dels contractes dels treballadors
Genís Pérez
ADVOCAT DELS TREBALLADORS DE L'ESCOLA DE MÚSICA DE LLAVANERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.