Societat

mobilitat

Foment aplica als peatges un increment sorpresa del 7,5%

La puja a l'AP–7 i AP–2 , efectiva demà, es convertirà al setembre amb un 10% a causa de l'aplicació del nou IVA

Les bonificacions que s'apliquen actualment també estan en perill

A les portes d'una nova operació sortida de les vacances d'agost, el ministeri de Foment ha decidit aplicar a patir de les zero hores de demà un increment de fins el 7,5 per cent als peatges que serà afectiu a les autopistes AP-7 i AP-2. La decisió va ser comunicada ahir mateix a les concessionàries i no va transcendir a l'opinió pública fins a quarts de nou del vespre a través d'un teletip de l'agència Europa Press citant fonts del ministeri que dirigeix Ana Pastor.

L'increment és una de les mesures aprovades recentment pel consell de ministres en el pla d'austeritat que encara no se sabia quan entraria en vigor. i que consisteix en que l'Estat deixa de pagar el 7,5% de bonificació a les concessionàries que aquestes rebien des del 1998 per aplicar descomptes. En el cas de l'AP-7 i l'AP-2 aquests es van concretar en la desaparició de la barrera de Bellaterra i la gratuïtat de les circumval·lació de Girona i Tarragona. Aquestes tres mesures es mantindran però les concessionàries es veuran obligades a repercutir en la tarifa el 7,5% d'increment.

En el cas de les autopistes que gestiona la Generalitat el descompte a canvi de la bonificació que ara desapareix s'aplicava per conductors que passaven la barrera de forma recurrent (amb una bonificació del 30%) i a vehicles d'alta ocupació (amb un descompte de fins el 40%). Si la Generalitat deixa de cobrar aquesta bonificació suposaran 40 milions d'euros, corresponents a l'exercici 2011 i 2012.

I després l'IVA

La marxa de vacances es farà amb un increment de patges i el retorn a l'activitat també, ja que al setembre és previst que s'apliqui el nou IVA que suposarà un nou preu. Amb aquesta nova puja l'increment global als peatges arribarà fins el 10%.

LA XIFRA

25.000
usuaris
de les autopistes ja han participat en la campanya que proclama la insubmissió als peatges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.