Societat

Els Verds guanyen el concurs amb una de les millors actuacions de la història dels castells

Els Castellers de Vilafranca es coronen campions amb una magnífica actuació de 4d9f, 3d9fa, 2d8sf, 4d9sf

La Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls empaten en segona posició amb el 3d9f, 5d9f i i el 9d8

Colla Joves Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró, quarts i cinquens

Els Castellers de Vilafranca s'han imposat en el XXIVè Concurs de Castells a Tarragona amb una de les millors actuacions de la història dels castells. Els Verds han fet 4d9 amb folre carregat, el 3d9 amb folre i agulla carregat, el 2d8 sense folre i el 4d9 sense folre, el primer que aconsegueixen descarregar en la seva història.

En tercera ronda, una torre de vuit neta descarregada per Vilafranca ha deixat el concurs pràcticament dat i beneït. El nombrós públic vilafranquí ja ha celebrat la victòria, tot i que l'alegria s'ha desfermat en la quarta ronda quan els de Vilafranca han aconseguit descarregar el 4d9 sense folre, una gran fita per al món casteller, ja que és la tercera vegada que ho aconsegueix una colla.

A la quarta ronda, un 3d9 amb folre descarregat de la Colla Vella ha fet que hi hagués un empat en segona posició amb la Colla Joves de Valls, amb 7.284 punts, ja que les dues colles de Valls han fet els mateixos castells. En les tres rondes, la Joves ha fet una gran actuació amb el 3d9 amb folre, 5d9 amb folre i el 9d8. Per la seva banda, la Colla Vella ha començat amb el 9d8, seguit d'un 5d9 amb folre, un intent desmuntat de 4d9 amb folre i agulla que no ha puntuat i, en quarta ronda, el 3d9 amb folre.

La quarta posició ha estat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona amb el 3d9 amb folre, el 9de8, un intent desmuntat de 5de9 amb folre (que no puntua) i un 4d9 amb folre.

La cinquena posició de la classificació ha estat pels Capgrossos de Mataró amb un 3de9 amb folre, un 4d9 amb folre i un 2de9 amb folre i manilles carregat.

Els Xiquets de Tarragona han quedat en sisena posició, seguida pels Castellers de Sants, Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Xiquets de Reus i Castellers de Lleida, que queden en onzè lloc. Els Castellers de la Vila de Gràcia han quedat classificats aquest diumenge en l'última posició, tot i que en la classificació general del concurs, que suma els punts de les colles de dissabte i diumenge, han fet que la colla gracienca hagi baixat fins al quinzè lloc.

Així, en dotzè lloc queden classificat els Bordegassos de Vilanova, que van guanyar el concurs de dissabte. El segueixen en tretzè lloc, els Castellers de Sant Cugat, seguits dels Xicots de Vilafranca i els Castellers de la Vila de Gràcia.

A partir del setzè lloc, ocupat pels Sagals d'Osona, la classificació per ordre queda d'aquesta manera: Nens del Vendrell (17), Moixiganguers d'Igualada (18), Xics de Granollers (19), Castellers de Terrassa (20), Marrecs de Salt (21), Colla Jove C. de Sitges (22), C. St. Pere i St. Pau (23), C de la Sagrada Família (24), Castellers del Poble Sec (25), Castellers de Badalona (26), Castellers d'Esplugues (27), Minyons de l'Arboç (28), Nois de la Torre (29), Tirallongues de Manresa (30), Xiquets del Serrallo (31) i Margeners de Guissona (32).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.