Urbanisme

VALLÈS OCCIDENTAL

Anul·len la reparcel·lació a l'entorn del castell de Sentmenat on ja hi ha veïns

Una sentència ordena que es cancel·lin totes les inscripcions fetes al registre de la propietat

Els ecologistes de l'Adenc van denunciar el cas el 2005

Després de sis anys de litigis, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha corroborat que el projecte de reparcel·lació a l'entorn del castell de Sentmenat es va fer sense cobertura legal i que el posterior compliment de la sentència condemnatòria per part de l'Ajuntament també es va fer malament. La secció tercera de la sala contenciosa administrativa del TSJC ha dictaminat ara que s'ha de “cancel·lar qualsevol assentament registral que descansi i porti causa a partir de la nul·litat” de la reparcel·lació que el consistori vallesà va aprovar definitivament el 7 d'abril del 2005. I la sentència arriba quan al sector de la plana del castell de Sentmenat hi ha una desena de blocs de pisos construïts i en alguns hi ha gent que hi viu.

L'Ajuntament de Sentmenat no es pronunciarà fins que els serveis jurídics municipals estudiïn la sentència. I el promotor immobiliari del sector, El Castell de Sentmenat, SL, tampoc ha respost a la petició d'aquest diari.

El pla parcial i el projecte de reparcel·lació del castell de Sentmenat van arribar als tribunals per les denúncies dels ecologistes de l'Adenc i del col·lectiu local Geps després que el projecte s'aprovés sense adaptar-se al pla general d'ordenació. El govern d'aleshores estava format pel PSC i ICV. La reivindicació ciutadana per protegir aquest espai es remunta al 2001.

L'Adenc vol que s'acordi “amb la màxima urgència” la nul·litat del projecte de reparcel·lació i que s'anul·lin totes les inscripcions de finques al registre de la propietat. I recorda que “per poder registrar-les de nou s'ha de tramitar un projecte de reparcel·lació des de l'inici”. Els ecologistes consideren que la situació “esdevé prou complexa” per al promotor, per als propietaris dels habitatges, per a les entitats financeres que han donat crèdits i per al mateix Ajuntament –ara governat per CiU i ERC–. Per tot plegat, l'Adenc està disposat “a iniciar converses de manera immediata” per buscar entre totes les parts “una solució consensuada al conflicte”.

LA FRASE

Tot el procediment [...] ha estat disconforme a dret i d'aquest cas res es pot salvar, convalidar o ressuscitar
EXTRACTE DEL TEXT DE LA SENTÈNCIA

Volen la rectificació dels polítics

C.A.F.

Tant l'Adenc com Geps consideren que els integrants de l'anterior govern local i dels excàrrecs de Política Territorial de la Generalitat han d'explicar-se: “Després de la sentència alguna rectificació pública els honoraria en el càrrec o paper que ostenten o van ostentar. Judicialment no hi estan obligats, èticament hi estan empesos.” En la seva reacció a la sentència, els dos col·lectius es pregunten: “No serà que alguns sectors volen estigmatitzar els moviments ambientals per mantenir una falsa legitimació que els permeti ajustar els límits de l'interès públic en benefici particular?” I per últim qüestionen que el procés judicial s'hagi allargat sis anys. L'Adenc i Geps faran aquest divendres –a les vuit del vespre a la sala Ecus– un acte per informar de les conseqüències de la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit vol instaurar un tram de cent quilòmetres de velocitat variable a l’AP-7 entre Maçanet i el Vendrell

BARCELONA
serveis

Vidreres inicia el control del servei d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions

vidreres
meteorologia

La calor toca sostre i s’acarnissa a l’Empordà

barcelona
societat

Protesta pel possible desallotjament a l’antiga escola Massana

BARCELONA

Controlat l'incendi de Maçanet de la Selva per un vehicle calcinat a l'AP-7

maçanet de la selva
SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

salt
Economia

Sánchez anuncia acord social per jubilacions parcial i activa

barcelona

Detecten casos d’animals salvatges infectats amb llengua blava a l’Alta Garrotxa

girona
medi ambient

Estabilitzat el foc de l'Urgell, que ha afectat 209 hectàrees

Ciutadilla