Urbanisme

VALLÈS OCCIDENTAL

Volen eximir els amos d'uns pisos per una mala tramitació urbanística

El govern de Sentmenat i els ecologistes volen que només el promotor assumeixi les conseqüències

S'han de cancel·lar els registres de la propietat

Tot i que l'Ajuntament de Sentmenat encara no ha donat compliment a la sentència que anul·la el projecte de reparcel·lació a l'entorn del castell de Sentmenat i que obliga a anul·lar totes les inscripcions fetes al registre de la propietat, tant l'alcaldessa, Núria Colomé, com el portaveu dels ecologistes de l'Adenc, Toni Altaió, coincideixen a dir que les conseqüències de la mala tramitació urbanística no l'han d'assumir els propietaris dels pisos sinó que han de recaure en el promotor urbanístic.

En declaracions a El Punt Avui, l'alcaldessa de Sentmenat ha explicat que està pendent de rebre l'informe jurídic dels serveis municipals per saber com procedir a executar la sentència i saber si els propietaris particulars poden quedar al marge d'anul·lar les inscripcions al registre de la propietat. En nom de l'Adenc, Altaió remarca que la decisió d'eximir els particulars que van adquirir els seus habitatges sense saber que hi havia interposat un contenciós administratiu contra el projecte de reparcel·lació “podria quedar a criteri del registrador de la propietat”, en funció de la jurisprudència de casos semblants. En canvi, el portaveu ecologista està convençut que cal anul·lar els assentaments registrals dels habitatges buits i dels solars a nom del promotor, Castell de Sentmenat SL. Els edificis afectats per la sentència del Tribunal Superior de Justícia són tres blocs de planta baixa més tres pisos d'alçada –16 habitatges per edifici– i tres cases unifamiliars.

L'Adenc reclama al govern de Sentmenat (CiU-ERC) que doni publicitat a la sentència “per alertar possibles futurs compradors”. Paral·lelament, ha ofert a tots els grups amb representació municipal seure's i debatre per trobar “una solució consensuada” a l'àmbit del castell. L'Adenc, que des d'un inici es va oposar a la urbanització a l'entorn del castell de Sentmenat, proposa que en el nou projecte de reparcel·lació hi hagi menys habitatges, menys densitat i que s'incorporin més zones verdes al voltant del Castell.

LA XIFRA

51
habitatges hi ha afectats per la sentència
, que corresponen a 48 pisos i tres cases unifamiliars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
serveis

Vidreres inicia el control del servei d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions

vidreres
meteorologia

La calor toca sostre i s’acarnissa a l’Empordà

barcelona
societat

Protesta pel possible desallotjament a l’antiga escola Massana

BARCELONA

Controlat l'incendi de Maçanet de la Selva per un vehicle calcinat a l'AP-7

maçanet de la selva
SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

salt
Economia

Sánchez anuncia acord social per jubilacions parcial i activa

barcelona

Detecten casos d’animals salvatges infectats amb llengua blava a l’Alta Garrotxa

girona
medi ambient

Un incendi a l’Urgell mobilitza 79 dotacions de Bombers i es confinen dos municipis

Ciutadilla

El Servei d’Atenció Ciutadana atén de mitjana prop de 2.000 persones cada mes

SALT