Urbanisme

mataró

El PSC de Mataró admet que “alguna cosa es va fer malament” amb Can Fàbregas

L'exalcalde, Joan Antoni Baron, proposa destinar els 2,5 milions per a patrimoni pagats per El Corte Inglés per sufragar el desmuntatge de l'antiga fàbrica

Afirma que la nova sentència no alentirà l'arribada del centre comercial a la ciutat

“Alguna cosa no es va fer bé en el procés de Can Fàbregas, o així ho ha entès el jutge que ha emès la sentència que obliga a pagar a l'Ajuntament el cost del desmuntatge de la fàbrica”. El cap de l'oposició i exalcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), ha volgut dir la seva després de conèixer el nou fallo del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contrari als interessos del consistori i que l'obliga a assumir la despesa d'1,4 milions d'euros que l'any 2009 va costat trossejar l'edifici de la Ronda Barceló per deixar lliure el solar on s'ha d'aixecar El Corte Inglés. Malgrat reconèixer que aquesta “errada” en la planificació ha suposat un cop dur per a les finances municipals, el líder socialista vincula el resultat “a l'actual situació financera” i recorda que la sentència és la resposta a un recurs que van interposar els propietaris de sòl de la Ronda Barceló “després que una primera sentència donés la raó al consistori”. “En el moment en què es van determinar aquestes càrregues urbanístiques era habitual imputar-les als promotors”, manté.

Una solució

En qualsevol cas, un cop assumides les responsabilitats polítiques per l'afer, des del PSC posen sobre la taula el què consideren la millor solució per evitar que la ciutat “hagi de pagar per un desmuntatge que s'havia derivat, amb tots els informes favorables, a unes càrregues urbanístiques que havien de pagar els privats”. En aquest sentit, Joan Antoni Baron proposa que els 2,5 milions que El Corte Inglés ha pagat a l'ajuntament en concepte de preservació del patrimoni local “es destinin a sufragar el cost que va significar l'actuació urbanística” i, en conseqüència, el consistori deixi de pagar la reconstrucció de la nau perquè aculli la casa de la cultura popular. Precisament aquesta reconstrucció és el pal de paller en què es basa el pacte signat per les forces polítiques mataronines i la Plataforma Salvem Can Fàbregas per tancar la guerra judicial sobre el futur de la fàbrica.

Per Baron, és més important evitar que les arques municipals hagin d'assumir com a pèrdua l'1,4 milions del desmuntatge. “Si es vol reconstruir Can Fàbregas es pot fer a través d'un operador comercial, tal i com vam proposar nosaltres fa temps”, assenyala. El cap dels socialistes a l'ajuntament de Mataró s'ha mostrat molt crític amb la CUP –formació que ha exigit que sigui l'antic govern encapçalat pel PSC qui pagui el desmuntatge– de qui creu que no ha assumit cap responsabilitat “en un afer que l'únic que ha suposat ha estat alentir l'arribada d'El Corte Inglés”. Per Baron, la CUP encara ha de demanar disculpes per haver dut als jutjats tant a l'exregidor d'Urbanisme, Ramon Bassas, com a ell mateix “en una causa que el jutge va acabar arxivant”.

L'exalcalde assegura que la seva formació dóna suport al govern en minoria de CiU “en tots els passos que faci per garantir que el centre comercial arribi a la ciutat”. I puntualitza que la seva formació “sempre ha treballat perquè El Corte Inglés arribés a Mataró en tant que ha de reactivar econòmicament el municipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona