Urbanisme

Sant Pol descarta poder salvar la nau il·legal d'Amargant

Treballadors i propietari alerten que l'empresa pot acabar tancant si es tira a terra

El judici contra l'exalcalde, al maig

L'Ajuntament de Sant Pol ja ha fet el requeriment a l'empresa Amargant perquè enderroqui la nau que té a tocar del pont de l'autopista i que s'aixeca en uns terrenys on no està permès edificar. El consistori diu que “s'ha de restituir la legalitat vigent” perquè l'edificació, que s'utilitza com a magatzem s'aixeca a menys dels cinquanta metres permesos i no té cap llicència d'obres. L'alcaldessa, Montserrat Garrido (CDC), es va reunir ahir amb un grup de treballadors de l'empresa que han començat una campanya per demanar que s'aturi l'enderroc perquè podria provocar el tancament de l'activitat. “Des del consistori hem mogut cel i terra per trobar una alternativa, però tant fiscalia com Urbanisme de la Generalitat ens truquen cada setmana per reclamar que es tiri a terra la nau”, precisa, i hi afegeix: “Ens preocupa la situació de les famílies, però no podem transgredir la llei.”

Els empleats de la firma Amargant, una vuitantena, recorden que la naumai no ha representat cap problema i que no es pot deixar a l'intempèrie el material que guarda. A través de la plataforma Change.org ja han recollit prop de vuit-centes signatures de suport. El propietari de la firma, Joan Amargant, defensa que sempre ha actuat “seguint les directrius tècniques de l'Ajuntament i pagant els impostos corresponents” i creu que el consistori s'ha precipitat exigint l'enderroc “quan encara no hi ha cap sentència de cap jutge”. Amargant, a més, assegura que existeixen solucions urbanístiques per resoldre aquest cas. “Hem pecat de bona fe”, es lamenta. Des del consistori, però, es precisa que l'enderroc afecta la nau que es va construir poc després que s'edifiqués la primera, que sí que va obtenir permís municipal. “El permís no es va atorgar de forma correcte i per aquest motiu hi ha pendent un judici contra l'exalcalde Francesc Pomés arran d'una denúncia feta el 2010”, recorda. En l'últim ple del mandat 2007-2011 el govern encapçalat per Manuel Mombiela (CiU) va anul·lar el permís d'obres que el consistori havia donat . El fiscal va imputar a l'exalcalde delictes contra l'ordenació del territori, prevaricació i falsedat documental. El judici s'ha de fer el 2 de maig.

LA FRASE

Hem mogut cel i terra per trobar una solució alternativa, però la llei s'ha de complir
Montserrat Garrido (CDC)
ALCALDESSA DE SANT POL DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia