Salut

maresme

El conflicte dels CAP de Mataró enfronta Ajuntament i Generalitat

L'alcalde, Joan Mora, adreça una carta al conseller de Salut on li diu que se sent “enganyat”

Les mobilitzacions es mantenen i s'anuncia l'ocupació “solidària” d'un tercer CAP, el de la Riera

La queixa i les mobilitzacions veïnals contra les retallades a dos CAP de Mataró han passat del carrer als despatxos. L'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), ha fet arribar una carta al conseller de Salut, Boi Ruiz, en la qual mostra el seu enuig davant el procés seguit en el trasllat d'una de les metgesses del CAP de Rocafonda. En la missiva, l'alcalde assegura que va ser “enganyat” per la directora dels Sectors Sanitaris del Vallès Oriental i Maresme de CatSalut perquè aquesta no va complir la seva promesa de mantenir la professional en el mateix centre mentre durés la negociació sobre el seu futur.

Segons explica Joan Mora, des de l'Associació de Veïns de Rocafonda va ser informat que la metgessa havia estat destinada a un altre centre sanitari de la ciutat. “No vull anar més enllà, però demano que s'emeti una disculpa pública sobre aquest fet explicant els motius d'aquesta forma de procedir. Enganyar a un alcalde és enganyar a una ciutat i això no ho puc admetre ni tolerar”, diu. Per l'alcalde, “hi ha algú que no ha estat a l'alçada”, malgrat que reconeix que ahir va ser informat que la doctora tornaria al CAP Rocafonda fins que es resolgués la situació, tal i com s'havia pactat en un primer moment.

Pressió dels veïns

De la seva banda, la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM), han reiterat el seu suport a les demandes tant dels veïns de Rocafonda i El Palau com del CAP de Cerdanyola, que també s'ha afegit a les mobilitzacions. En concret, les associacions veïnals de cada barri han ocupat durant les nits els centres sanitaris per exigir que es millorin els serveis i s'acabi amb les retallades. Ahir dijous, aprofitant que se celebrava a l'Ajuntament una reunió extraordinària del Consell Municipal de Salut per tractar amb la resta de grups polítics la situació creada a la ciutat, un centenar de persones es van manifestar davant de l'edifici consistorial amb xiulets i pancartes. En aquesta concentració es va anunciar que demà dissabte s'ocuparà “de forma solidària” un tercer CAP, el de la Riera. Es tracta d'una acció més per pressionar l'ICS perquè accedeixi a les demandes dels veïns.

Finalment, el sindicat CCOO ha emès un comunicat donant suport a la demanda dels veïns de Mataró i fent una crida ala resta de la ciutadania perquè se sumi a la protesta. Segons la Unió Intercomarcal Vallès Oriental - Maresme, aquests casos demostren que les polítiques de la Generalitat en el camp de la salut “estan conduint al sistema sanitari públic a una situació pròxima al col·lapse” i que es duen a terme per “justificar els processos de privatització i externalització que només beneficiaria a reduïts grups econòmics en detriment dels interessos de tots els ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia