Societat

La Generalitat blinda dos quadres de Millet

De les parets de la mansió de l'Ametlla del Vallès al catàleg de patrimoni de la Generalitat de Catalunya. Aquest és l'itinerari que ja han enfilat els dos quadres de més valor que el juliol del 2012 van ser comissats pel jutge instructor del cas de l'espoli del Palau de la Música a Fèlix Millet després d'un escorcoll al domicili d'aquest al Vallès Oriental. Es tracta de les pintures Retrat de nena Sardà i Dona, la primera obra de Ramon Casas i la segona, d'Isidre Nonell.

Del futur d'aquestes dues obres modernistes se'n va parlar en la reunió del mes de febrer del consell assessor de patrimoni, en què es va donar el vistiplau a la declaració com a béns culturals d'interès nacional. Aquesta declaració suposa la immobilització de les pintures, que no poden sortir de Catalunya i que, en cas de ser venudes –per exemple, en una subhasta organitzada pel jutjat amb la finalitat de recaptar fons per rescabalar el dany causat amb l'espoli del Palau–, la Generalitat té dret de retracte.

Les obres comissades el juliol de fa dos anys van ser un total de 25, van quedar sota custòdia judicial i van ser dipositades als magatzems del Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Montjuïc. Després de reconèixer la seva participació en l'espoli, Fèlix Millet va comunicar al jutge que posava tot el seu patrimoni a disposició de la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia