Educació

La ‘paternitat' de l'institut de Pineda, a debat

Picabaralla política després que s'hagi inclòs en els comptes de la Generalitat

La partida per a la construcció del tercer institut de Pineda, pendent des del 2010, ha estat inclosa finalment en el pressupost del 2015 de la Generalitat. ERC va fer l'anunci a través del seu portaveu a l'Ajuntament i diputat al Parlament, Pere Aragonès, i la va vincular a una esmena feta pel mateix Aragonès, “que s'ha estat negociant en les darreres setmanes amb els departaments d'Economia i Ensenyament”.

Aragonès va puntualitzar que el projecte “ja era prioritari per al govern català” i que confiava plenament en la seva execució aquest any pel fet que “és la primera vegada que el tercer institut entra en un pressupost de la Generalitat, perquè mai fins ara havia tingut una dotació concreta”. Aragonès també va destacar que amb la construcció del tercer institut la proposta feta per Ensenyament de fusionar les escoles Jaume I i Mediterrània perquè aquesta darrera escola inclogués l'institut “ha quedat aturada”. L'anunci havia generat molta crispació i neguit entre les famílies.

L'anunci fet per ERC va rebre immediatament la resposta, a través de les xarxes socials, de l'alcalde, Xavier Amor (PSC), que va assegurar que els diners per a la construcció de les instal·lacions educatives arriben “gràcies a l'esforç i les negociacions de tots”, i va lloar la paciència que ha tingut fins ara la comunitat educativa. L'any 2010 Amor va presentar com a cosa feta el nou edifici, que té un cost de més de 4,7 milions d'euros.

Per la seva banda, des de CiU de Pineda, Jordi Noguera reclama per a la formació part de l'autoria d'haver aconseguit que es faci l'institut “perquè fa molt temps que s'hi treballa”, mentre que Diego Sánchez, del PP, vincula la partida als diners que la Generalitat s'estalviarà “ara que l'Estat no li fa pagar els interessos del Fons de Liquiditat Autonòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia